Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
13/05/2019

Ο Σύλλογος Ρωσοφώνων Κεφαλονιάς γιόρτασε την «Ημέρα Νίκης»

Η 9 Μαίου σε όλη την Ευρώπη εορτάζεται με λαμπρές εκδηλώσεις καθώς τη μέρα αυτή το 1945 οι ναζιστικές δυνάμεις υπέγραψαν την άνευ όρων παράδοση τους στους νικητές συμμάχους.

Τη σημασία αυτής της μέρας φρόντισε να αναδείξει ο Σύλλογος Ρωσοφώνων Κεφαλονιάς με εκδήλωση που οργάνωσε στο Δημοτικό Θέατρο και η οποία περιελάμβανε οπτικό υλικό από τις δραματικές στιγμές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου , μουσική και τραγούδια. Το υλικό παρουσίασαν παιδιά που διδάσκονται τη ρωσική γλώσσα.

Η εκδήλωση είχε κεντρικό πρόσωπο τον κύριο ΚΟΝΤΡΑΧΟΒ ΑΝΑΤΟΛΙ, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στο νησί μας και του οποίου η μοίρα είναι συνδεδεμένη με τα γεγονότα της περιόδου. Ο πατέρας του και η έγκυος στον ίδιο μητέρα του μεταφέρθηκε από τους ναζιστές στο στρατόπεδο υγκέντρωσης Sachsenhausen, εκεί όπου και γεννήθηκε.

Ο κύριος ΚΟΝΤΡΑΧΟΒ συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές , περιέγραψε τη φρίκη του πολέμου , όπως τη βίωσε η οικογένεια του, απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και υπογράμμισε την ανάγκη ο κόσμος να απομονώσει τις φασιστικές δυνάμεις που δυστυχώς στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα που ζει (Ουκρανία) φαίνεται να ανακάμπτουν μετά από τόσα χρόνια, εκμεταλλευόμενες τη λήθη των λαών.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency