Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/03/2019

6 υγιεινές τροφές που μπορεί να είναι βλαβερές αν τις καταναλώνετε σε υπερβολικό βαθμό

Αν φάτε ένα ολόκληρο κουτί με μπισκότα, είναι βέβαιο ότι θα σας βλάψει. Είναι όμως εξίσου επιβλαβές αν καταναλώσετε ορισμένα υγιεινά τρόφιμα σε υπερβολικό βαθμό. Διαβάστε παρακάτω ποια υγιεινά τρόφιμα μπορείτε να απολαμβάνετε μόνο με μέτρο.

 1. Πορτοκάλι και ντομάτα

Αν τα καταναλώνετε σε μεγάλες ποσότητες, τα οξέα τους μπορεί να προκαλέσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, μια στομαχική διαταραχή η οποία χαρακτηρίζεται από εμετό, υπερβολικά οξέα στομάχου και πονόλαιμο. Συνιστάται να μην καταναλώνετε περισσότερα από 2 πορτοκάλια ή 2 ντομάτες την ημέρα.

2. Ψάρια

Αν τρώτε ψάρια συχνά, υπάρχει κίνδυνος να επιβαρυνθείτε με υπερβολική ποσότητα υδραργύρου, επειδή αυτό το στοιχείο βρίσκεται σε πολλά ψάρια σε μεγάλες ποσότητες. Η υψηλή πρόσληψη υδραργύρου μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία σας.

3. Σόγια

Αν καταναλώνετε σόγια σε μέτριο βαθμό, ρυθμίζετε τη χοληστερίνη και την αρτηριακή σας πίεση, αλλά αν το παρακάνετε, αυτό μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του σιδήρου προκαλώντας αναιμία. Έτσι, μην καταναλώνετε παραπάνω από 1 μερίδα την ημέρα. Εννοείται ότι πρέπει να επιλέγετε αποκλειστικά μη μεταλλαγμένη σόγια.

4. Νερό

Η ενυδάτωση του σώματος αποτελεί το κλειδί για την καλή υγεία, αλλά και η υπερβολική κατανάλωση του πιο υγιεινού υγρού στον κόσμο μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Η υπερβολική κατανάλωσή τού μειώνει το επίπεδο νατρίου στο σώμα, το οποίο προκαλεί διαταραχή της λειτουργίας του εγκεφάλου. Πώς θα ξέρετε αν πίνετε πάρα πολύ νερό; Αν τα ούρα σας είναι άχρωμα και διαφανή, μειώστε την πρόσληψη νερού.

5. Βραζιλιάνικα καρύδια

Αυτό το εξαιρετικό σνακ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και σελήνιο και είναι αποτελεσματικό στη μείωση της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Ωστόσο, αν κάνετε υπερβολές στην κατανάλωσή τους, το σελήνιο μπορεί να είναι τοξικό και να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, όπως τριχόπτωση, εύθραυστα νύχια, δερματίτιδα και νευρολογικά προβλήματα. Μην τρώτε περισσότερα από 10 Βραζιλιάνικα καρύδια καθημερινά.

6. Καρότο

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και προστατεύει την όραση. Ωστόσο, τα καρότα περιέχουν μεγάλες ποσότητες οξαλάτης, η οποία συμβάλλει στον σχηματισμό λίθων στα νεφρά. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρώτε καρότα με μέτρο.

Και φυσικά το μέτρο αξίζει να το εφαρμόσουμε συνολικά ως φιλοσοφία ζωής…

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency