Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
06/04/2015

Φτιάξτε μόνοι σας την πιο πρωτότυπη λαμπάδα!

Όταν ήμασταν μικρά παιδιά μετρούσαμε αντίστροφα μέχρι να ανοίξει η πόρτα και να μπει μέσα ο νονός ή η νονά. Πάντα χαμογελαστοί κρατώντας τσάντες με δώρα στα χέρια τους, μας έκαναν να λατρεύουμε τις άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα λίγο παραπάνω. Και ύστερα, ερχόταν ο ανταγωνισμός. Ποιος θα έχει την καλύτερη λαμπάδα στην εκκλησία. Κάποτε χάναμε και άλλοτε ήμασταν οι μεγάλοι νικητές της Αναστάσεως.

Μεγαλώσαμε όμως και τώρα μπήκαμε εμείς στη θέση των νονών. Άλλοι έχουμε πραγματικά βαφτιστήρια, ενώ μερικοί από εμάς συνηθίζουμε να χαρίζουμε μία λαμπάδα στα μεγάλα παιδιά της καρδιάς μας (κολλητές, σύντροφος κ.α).Εμείς κατασκευάσαμε ήδη τη δική μας λαμπάδα και σας την παρουσιάζουμε. Η τεχνική είναι πάρα πολύ εύκολη και ακόμη και αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που τα χέρια τους δεν… πιάνουν, πιστέψτε μας θα τα καταφέρετε.

Δείτε τα βήματα ένα προς ένα και μη διστάσετε να φτιάξετε τις δικές σας χειροποίητες λαμπάδες.

Βήμα 1ο 

Επιλέξτε το κερί, τι χρώμα κορδέλα ή σχοινί θα θέλατε και ένα ξύλινο διακοσμητικό σχεδιάκι. Επίσης, θα χρειαστείτε χρωματιστές κορδέλες, διακοσμητικά μπαλάκια και ίσως κάποιο ματάκι. Τέλος, μην ξεχάσετε το θερμοκολλητικό σας πιστόλι.

Βήμα 2ο

Με το θερμοκολλητικό πιστόλι, κολλήστε τη μία άκρη της κορδέλας(σχοινί, σπάγκος) και ύστερα περιστρέψτε την πολύ σφιχτά γύρω από το κερί. Μόλις «ντύσετε» το μεγαλύτερο μέρος του κεριού, κολλήστε ξανά με το πιστόλι και τη δεύτερη άκρη της.

lampada1_8c00c

lampada1a_7e5dd

Βήμα 3ο

Χρησιμοποιήστε ξανά το ειδικό πιστόλι για να κολλήσετε το ξύλινο διακοσμητικό που έχετε επιλέξει και αφήστε το για λίγο να στεγνώσει.

lampada2_f1d7alampada2a_42dfd

Βήμα 4ο

Φτιάξτε έναν πολύ ωραίο φιόγκο με τις κορδέλες που έχετε επιλέξει και προσθέστε στις άκρες του όλα τα υπόλοιπα μικρά κρεμαστά(ματάκι, μπίλιες, χρυσά διακοσμητικά). Μόλις είναι έτοιμος, με το ειδικό πιστόλι και πάλι, κολλήστε τον πάνω στην ξύλινη φιγούρα.

lampada3_32f7clampada3a_c82d0

Βήμα 5o

Τοποθετήστε τη λαμπάδα μέσα σε ένα ξύλινο κουτί και παραδώστε την στην τυχερή… βαφτιστήρα!

Tip: Μη διστάσετε να παίξετε με υφάσματα και χρώματα, αφού η λαμπάδα θα σας θα γίνει ακόμη πιο φαντασμαγορική

 

πηγή: http://e-kefalonia.net/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SMARKET Πασχαλινή Διακόσμηση! Natura Kefalonia »

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency