Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
24/03/2015

Βράχος του Βύρωνα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικά γνωστούς φιλέλληνες υπήρξε ο λόρδος Βύρωνας. Λίγοι ωστόσο γνωρίζουν για το πέρασμά του από την Κεφαλονιά. Η ονομασία της οδού Βύρωνος στο Αργοστόλι στη λογική των περισσοτέρων τον συνδέει με την πρωτεύουσα.

 

Και όμως ιστορικά αναφέρεται ότι είχε άμεσα σχέση με την περιοχή της Λειβαθούς. Στο χωριό Λακήθρα, ένα από τα πιο κεντρικά και όμορφα, υπάρχει ο ονομαστός «Βράχος του Βύρωνα». Ο βράχος βρίσκεται κοντά στην τοποθεσία «Καλλιθέα», σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παρατηρητήρια, αυτό προς τη Ζάκυνθο.

Εκεί αναφέρεται ότι καθόταν και συλλογιζόταν απεριόριστες ώρες, συγγράφοντας παράλληλα εμπνευσμένος από το πανέμορφο τοπίο, παράλληλα με τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία.

Κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο όμορφος «Ευγενής» Άγγλος ως νεαρός της εποχής έκανε μερικές από τις καλύτερες κατακτήσεις του σε αυτό το μέρος, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τη γαλήνη, την ομορφιά και εμπνέει για λόγια ρομαντικά και για ερωτικό κλίμα.

Ο βράχος σήμερα βρίσκεται περιτριγυρισμένος από σπίτια από τις 3 πλευρές, ενώ δίπλα του στέκει ένα μικρό εκκλησάκι της περιοχής.

Μια πινακίδα στον κεντρικό δρόμο βρίσκεται για να μας θυμίσει την ύπαρξή του και μέσα από στενά δρομάκια να μας καθοδηγήσει στο μοναδικό αυτό ξέφωτο. Αλλά και να μας κάνει να αναλογιστούμε ότι το πανέμορφο νησί μας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς σπουδαίους άνδρες, ακόμα και αν δεν είχαν καμία σχέση με την Κεφαλονιά και απλά η τύχη την έφερε στο δρόμο τους.

Πηγή: kefaloniheaven.gr

Διαβάστηκε 4579 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Άσσος Καταβόθρες »

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency