Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/02/2015

Πεσσάδα

Η Πεσσάδα είναι ένα μικρό όμορφο παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη νότια ακτή της Κεφαλονιάς. Στο χωριό αυτό υπάρχει ένα μικρό Λιμάνι χωρισμένο σε δυο κολπίσκους. Ο ένας χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για ψάρεμα και σ’αυτόν είναι αραγμένες πολλές βαρκούλες, ενώ στον άλλο κόλπο αγκυροβολεί το καράβι που συνδέει ακτοπλοϊκώς την Κεφαλονιά με τη Ζάκυνθο.

 

Το ύφος του χωριού είναι κοσμοπολίτικο, καθώς οι κάτοικοι του θεωρούνται από παλιά πολυταξιδεμένοι λόγω του εμπορίου, ενώ η θέα από το χωριό προς τη Ζάκυνθο, το Κάστρο και τον Αίνο είναι εκπληκτική. Στην Πεσσάδα υπάρχει mini-market και καντίνα πάνω από το Λιμάνι, αλλά και σε πολύ κοντινή απόσταση από τις δύο παραλίες.

Διαθέτει, ακόμα, δύο μικρές πανέμορφες παραλίες, την «Άμμο» και τη «Βρύση».

Τα καθαρά και γαλανά νερά σε συνδυασμό με το καταπράσινο περιβάλλον που τις περιβάλλει προσφέρουν στον επισκέπτη στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Η πρόσβαση στις παραλίες αυτές είναι εύκολη καθώς υπάρχει χώρος στάθμευσης για τα οχήματα λίγο πάνω από την παραλία. Έπειτα, η διαδρομή είναι κατηφορική με λίγα σκαλάκια από τα οποία η θέα είναι μαγευτική.

Πηγή: http://www.kefaloniaheaven.gr/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πεσσάδα Γέφυρα Δεβοσέτου »

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency