Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
17/02/2015

Ληξούρι

Το Ληξούρι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς. Είναι χτισμένο σε μια μοναδική θέση, με θέα και ανοικτό ορίζοντα προς το Ιόνιο.

Πρόκειται για έναν σύγχρονο οικισμό οικοδομημένο στο σύνολό του μετά τους κατασκτροφικούς σεισμούς του 1953, με μεγάλη παράλληλα ιστορία, αξιόλογη παράδοση στις τέχνες και τα γράμματα και ιδιαίτερους ανθρώπους...

Το Ληξούρι αποτελεί το κέντρο ολόκληρης της Παλικής με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις χειμώνα – καλοκαίρι, αλλά και πλούσια ανθρώπινη δραστηριότητα. Συνδέεται με τακτική συγκοινωνία με ferry boatμε την πρωτεύουσα Αργοστόλι, ενώ διαθέτει αρκετά ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές, κυρίως λίγο έξω από την πόλη.

Ιδιαίτερα ανεπτυγμένη είναι η αγορά της περιοχής και κυρίως η απογευματινή και νυχτερινή διασκέδαση. Αξίζει να επισκευθείτε το πλακόστρωτο δρομάκι της περιοχής με τα εμπορικά καταστήματα, να απολαύσετε τον καφέ σας στην πλατεία ή στην παραλία, να δοκιμάσετε τις υπέροχες γεύσεις σε επιλεγμένες ταβέρνες τις περιοχής, αλλά και αν βγείτε λίγο παραέξω στις υπέροχες παραλίες τις Παλικής.

Ακόμα, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο στην βιβλιοθήκη και τα μουσεία της περιοχής, αλλά και να παρακολουθήσετε κάποια από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις που γίνονται στο Μαρκάτο, το θέατρο της πόλης, ή την κεντρική πλατεία. Το φιλόξενο Ληξούρι θα σας υποδεχτεί με ιδιαίτερη χαρά, έτοιμο να σας αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά του.

Πηγή: http://www.kefaloniaheaven.com/gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λιθόστρωτο Ληξούρι »

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency