Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
11/11/2014

Αγία Ιερουσαλήμ

Αν η διαδρομή σας είναι προς το Φισκάρδο, μην διστάσετε να κάνετε μια στάση στην όμορφη παραλία της Αγίας Ιερουσαλήμ που βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα πριν από αυτό. Πρόκειται για μια μικρή, οργανωμένη και ήσυχη παραλία, τοποθετημένη σε ένα μικρό αμμώδη κόλπο στη δυτική πλευρά της Ερύσσου. Φτάνετε εκεί ακολουθώντας την παράκαμψη στον οικισμό Μάγγανος κι από εκεί ακολουθείτε τα στενά δρομάκια των γραφικών χωριών, όπου οδηγούν στην αρχιτεκτονική μιας άλλης πόλης. 
 
Το όνομα της η παραλία το πήρε από το μικρό ερειπωμένο εκκλησάκι που βρίσκεται στην άκρη της. Η «Αγία Ιερυσαλήμ» είναι πολύ ήσυχη, και παρόλο που δεν προσφέρει πολλές ανέσεις, παρά μόνο μια μικρή ταβέρνα, τα πεντακάθαρα νερά και η θέα του ηλιοβασιλέματος θα σας μαγέψουν. Ακόμη, λόγω της καθαρότητας των νερών της φιλοξενεί ιππόκαμπους, ενώ ο πλούσιος βυθός της προσφέρεται για περιπετειώδεις καταδύσεις. Πολλοί είναι αυτοί που την προτιμούν επίσης για κατασκήνωση, μιας και η τοποθεσία της μέσα στο βουνό είναι μοναδική.
 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency