Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
24/09/2014

Φθινοπωρινός προορισμός:Ναύπλιο

Γενικά

Ένας τόπος ευλογημένος, ξεχωριστός, ιδιαίτερος, γεννημένος μέσα από τις σελίδες μιας νουβέλας, αφημένος στην ιστορία του χθες. Μιας ιστορίας γεμάτης χρώματα και αρώματα, εικόνες και στενά που θα μαγέψουν τον κάθε ταξιδιώτη, οδοιπόρο, τον κάθε άνθρωπο που ψάχνει να βιώσει μία ξεχωριστή εμπειρία.

Την ομορφιά του Ναυπλίου μαρτυρούν τα γραφικά δρομάκια, η πλατεία Συντάγματος, τα ξύλινα μπαλκόνια των σπιτιών, τα μουσεία, οι εκκλησίες, ο ανδριάντας του Ιωάννη Καποδίστρια. Το κάστρο Παλαμήδι στην κορυφή του βουνού από τη μια και το νησάκι-φρούριο Μπούρτζι στην είσοδο του λιμανιού από την άλλη κάνουν την πόλη μαγευτική. Διαθέτει καλό φαγητό σε εστιατόρια και ταβέρνες καθώς και διαμονή σε όμορφα ξενοδοχεία και ξενώνες.

Ιστορία

Ο γιος του Ποσειδώνα, ο Ναύπλιος το έχτισε δίνοντας τα φτερά και την απαρχή σε ένα τόπο που ζωντανεύει μνήμες, ιστορία αλλά και πολιτισμό. Το 1828 γίνεται η πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η άφιξη του Καποδίστρια στην περιοχή σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής και μιας ανανεωμένης ιστορίας όπως θα πουν έπειτα νεότεροι ιστορικοί. Τα 850 σκαλοπάτια του Κάστρου του Παλαμηδιού δεν φτάνουν για να αντιληφθεί κανείς την οντότητα αλλά και το ιστορικό «γίγνεσθαι» της περιοχής!

Αξιοθέατα

Το διάσημο Μπούρτζι! Τι είναι το Μπούρτζι; Είναι το επιθαλάσσιο φρούριο, που έμεινε γνωστό με την Τουρκική ονομασία Μπούρτζι, δηλαδή πύργος και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης του Ναυπλίου. Η εικόνα του μαγική αφού βρίσκεται χτισμένο πάνω στο μικρό νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Το σεργιάνι στα μαγικά δρομάκια του Ψαρομαχαλά αλλά και η πλατεία Συντάγματος είναι σχεδόν σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο δύσκολο οδοιπόρο!

Πηγή: www.touristorama.com

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency