Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/07/2014

Εκκλησιαστική πανήγυρις [29.06.2014]

Λαμπροί θρησκευτικοί εορτασμοί ετελέσθησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας – Αναλήψεως Αργοστολίου, την παρελθούσα Κυριακή 29 Ιουνίου (μνήμη των αγίων Πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου). Η πανήγυρις ήταν πολυδιάστατη, καθώς περιελάμβανε αρχιερατικό συλλειτουργό και χειροτονία ιεροδιακόνου.

 

Ρεπορτάζ: Απόστολος Χαλικιόπουλος

Με την ευκαιρία της τριακονταετίας από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη (1984-2014) λειτούργησαν ο προαναφερθείς, επίσημος προσκεκλημένος του Μητροπολίτης Βρεστένης κ. κ. Θεόκλητος και πλήθος ιερέων του τοπικού κλήρου.

Επίσης, χειροτονήθηκε εις διακόνον ο εκ Πατρών ορμώμενος Κωνσταντίνος Τζουβέκας , ο οποίος θα μείνει στο νησί μας και θα διακονήσει στην καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολη. Προς τιμήν του Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος προσεφέρθη από τους εντόπιους κληρικούς επίσημη ιερά εικόνα της Συνάξεως των εν Κεφαλληνία αγίων, που τοποθετήθηκε σε ειδικό θρόνο στον Μητροπολιτικό Ναό, ενώ το ποίμνιο επευφημούσε τον Ποιμενάρχη.

Δεδομένης της ιδιαίτερης έλλειψης που αντιμετωπίζει η εκκλησία της νήσου σε ανθρώπινο δυναμικό, να ευχηθούμε στον νεοχειροτονηθέντα ιεροδιάκονο << καλή δύναμη>> για την απόφαση του να ακολουθήσει τον Γολγοθά της Ιεροσύνης, μέσα στην ζούγκλα του εκκλησιαστικού κατεστημένου.

Δείτε φωτογραφίες εδώ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10154326890185453.1073743034.344625815452

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency