Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
01/07/2014

Σχολική Λογοτεχνική Βραδιά [27.06.2014]

Μία ενδιαφέρουσα μαθητική εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παρελθούσα Πέμπτη 26 Ιουνίου στις 19:30 το απόγευμα στην Κοργιαλένειο Βιβμιοθήκη Αργοστολίου. Πρόκειται για τον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς Ιθάκης, που φέτος ήταν αφιερωμένος στον μεγάλο λογοτέχνη Ηλία Βενέζη (1904-1973).

 

Κείμενο-φωτογραφίες: Αποστόλης Χαλικιόπουλος

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Δ.Σ., του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς Ιθάκης, κ. Δημήτρη Ζαβιτσιάνο. Ακολούθησε προλογισμός από την επίσημη καλεσμένη της βραδιάς κυρία Άννα Βενέζη-Κοσμετάτου, που είναι η κόρη του τιμώμενου συγγραφέα και μίλησε για τον πατέρα της και τις παιδικές της αναμνήσεις κοντά του.

Στην συνέχεια έλαβε χώρα η κεντρική ομιλία από την φιλόλογο-γραμματέα του Δ.Σ. του Συνδέσμου, κυρία Ανδρονίκη Αλεξάτου, με θέμα "Ηλίας Βενέζης: Η τριλογία της Μικρασιατικής Καταστροφής".

Κατόπιν έγινε η απονομή των βραβείων και επαίνων του μαθητικού-λογοτεχνικού συνδέσμου για φέτος, ενώ αναγνώστηκαν και βραβεθυέντα έργα.

Η βραδιά έκλεισε με μια υπέροχη θεατρική παρουσίαση του έργου "Το θεώρημα του παπαγάλου" (συγγραφέας Ντενί Γκετζ) σε διασκευή από τον Ηλία Τουμασάτο. Η παράσταση οργανώθηκε στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας του καθηγητή Παναγή Μοσχόπουλου, με μαθητές της Α' Λυκείου από το Βαλλιάνειο Λύκειο Κεραμειών και αποδόθηκε πολύ ευχάριστα από τα παιδιά (Αγγελάτος Χρήστος, Αναγνωστοπούλου Νεφέλη, Αθανασάκη Αυγή, Άννινος Μάνος, Γιαννόπουλος Παναγής, Παυλάτου Νεφέλη, Καρόπουλος Δημήτρης, Τζάκης Γιάννης).

Η αίθουσα της Βιβλιοθήκης είχε κατακλυστεί από μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων μας που ανταποκρίθηαν στο κάλεσμα της παιδείας, τόσο με την παρουσία τους, όσο και με τις αξιόλογες συμμετοχές τους, στον λογοτεχνικό διαγωνισμό. Σε εποχές καταναλωτικής ματαιότητας και κοινωνικής παρακμής ιδιαίτερα για την παιδεία, τα σχολεία μας και ειδικότερα τα νέα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο για την ελπίδα και την πνευματική πρόοδο μέσα από τον πολιτισμό. Το μόνο που μένει είναι να τα ακολουθήσουμε!

Δείτε φωτογραφίες εδώ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10154291898190453.1073743007.344625815452&type=3

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency