Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
05/04/2014

Παρουσίαση βιβλίου «ο Μικρός μάγος» και άλλες ιστορίες

Πριν λίγο σε έντονο συγκινησιακό κλίμα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Τουμασάτου «ο Μικρός μάγος» από τις εκδόσεις «Αιγιαλός». Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του βιβλιοπωλείου ΚΥΒΟΣ μαζεύτηκαν φίλοι και γνωστοί του Ηλία Τουμασάτου για να υποδεχτούν το πρώτο βιβλίο του.

 

Ο ιδιοκτήτης των εκδόσεων ΑΙΓΙΑΛΟΣ κος Παναγής Μοσχονάς μίλησε για την απόφασή του να εκδώσει το βιβλίο, αλλά και συνοπτικά για την κάθε ιστορία που περιέχεται μέσα. Στη συνέχεια, η κα Ελένη Αντωνάτου, παλιά καθηγήτρια του Ηλία μίλησε για τον αγαπημένο μαθητή του σχολείου και των καθηγητών ως ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα που τους δικαιώνει και τους τιμά. Μίλησε για τα μαθητικά του χρόνια, αλλά και για την περίοδο που διετέλεσε ως διευθυντής της Κοργιαλενείου βιβλιοθήκης, πριν αποφασίσει να διδάξει ως καθηγητής στο Λύκειο Κεραμειών. Για την ενασχόλησή του με την λαογραφία και τον πολιτισμό. Και που, όπως είπε, ο ιστορικός του μέλλοντος θα περιγράψει ως έναν λαογράφο της νεότερης ιστορίας.

Για τον Ηλία μίλησαν και μαθητές του, παιδιά που απ΄ το υστέρημα του προσωπικού του χρόνου απογεύματα βοηθά στο να ανταπεξέλθουν στα μαθήματά τους αφιλοκερδώς και που πολλά από τα οποία βρέθηκαν εκεί για να τον συγχαρούν. Ιδιαίτερη στιγμή, ένα από τα πιο αγαπημένα του παιδιά, ο Δημήτρης Αγάθος, που όπως μας αποκάλυψε ο συγγραφέας ήταν και η πηγή έμπνευσης του μικρού μάγου που έγινε 18... Το πως και γιατί, θα το δείτε στο βίντεο της ιστορίας που παραθέτουμε από κάτω! Μάλιστα, του έδωσε ένα βιβλίο υπογεγραμμένο με τις ευχές των μαθητών του και εκεί η συγκίνηση άρχισε να ξεχειλίζει.

Ολοκληρώνοντας, ο ίδιος ο συγγραφέας απηύθυνε ευχαριστίες σε πολλούς από όσους αισθάνεται όλα τα χρόνια ότι βοήθησαν, ώστε να γίνει αυτός που είναι. Και που αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά που όλοι αυτοί μαζεύτηκαν για να τον τιμήσουν στην παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου.

Τέλος, για τον Ηλία μίλησαν και ο συμμαθητής του Σταύρος Τραυλός, η κα Ευρώπη Μοσχονά, αλλά και η εικονογράφος του βιβλίο του κα Ναταλία Καπατσούλια.

Ο κος Παναγής Μοσχονάς, στο τέλος της εκδήλωσης κάλεσε τις φιλολόγους του νησιού να καταγράψουν τα παραμύθια του τόπου και να βοηθήσουν να διασωθούν, αλλά και να διαδοθούν μέσα από μια εκδοτική προσπάθεια που ο ίδιος θα στηρίξει.

Εμείς, απλά να μεταφέρουμε τα συγχαρητήριά μας στον Ηλία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο ότι συγκίνησε μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα τους μικρούς αγαπημένους του μαθητές από το λύκειο Κεραμειών, και σίγουρα όσοι βρέθηκαν εκεί πήγαν για να τον τιμήσουν.

Θυμίζουμε ότι ο Ηλίας Τουμασάτος πριν λίγες ημέρες παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή το πρώτο του βιβλίο στον «Κεφαλονίτη», την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΔΩ

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « P.S. I'll get you @ Party Λυκείου [29.03.14] Golden Brown Live @ Dionisos Cafe-Bar »

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency