Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
14/02/2014

Κίνδυνος υπέρτασης για τις εγκύους λόγω ρύπανσης

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου τοξική με το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη, σύμφωνα με ερυενητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου τοξική με το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, αυξάνοντας τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών όπως η προεκλαμψία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η έκθεση σε υψηλά επίπεδα ρύπων έχει σαν αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο υπερτασικής διαταραχής κατά την εγκυμοσύνη. Οι «υπαίτιοι» ρύποι περιλαμβάνουν το μονοξείδιο του άνθρακα και το διοξείδιο του θείου. Άλλες επικίνδυνες ουσίες είναι τα οξέα, τα μέταλλα και η σκόνη. Τα επικίνδυνα σωματίδια απελευθερώνονται από εργοστάσια, τα αυτοκίνητα και τις πυρκαγιές και σχηματίζονται όταν τα διάφορα αέρια αντιδρούν μεταξύ τους στον αέρα.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η ανάπτυξη του εμβρύου επηρεάζεται σημαντικά από περιβαλλοντικούς παράγοντες και αυτό ήταν το κίνητρο που τους ώθησε να πραγματοποιήσουν τη μελέτη. Η υπέρταση, συγκεκριμένα, σχετίζεται με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα, οδηγώντας σε πολυάριθμα προβλήματα τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επισκόπηση Journal of Epidemiology & Community Health και περιελάμβανε δεδομένα που αφορούσαν σε περισσότερες από 22.000 εγκύους.

Πηγή: onmed.gr

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency