Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
09/10/2017

Προβολή της Κεφαλλονιάς στην Σερβία με αφορμή τα 150 χρόνια Ελληνοσερβικής Συμμαχίας

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η προβολή της Κεφαλονιάς στην Σερβία μετά και την επιστροφή των Σέρβων επισήμων στην χώρα τους, συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόσδοβατς Αλεξάντερ Μίρκοβιτς μίλησε χθες (6/10/2017) στην κρατική τηλεοράση της Σερβίας PTC/1 για την επίσκεψή του στο νησί μας.

 
 
Ο κ. Μίρκοβιτς αναφέρθηκε στα 150 χρόνια ελληνοσερβικής συμμαχίας και τους δεσμούς αλληλεγγύης και φιλίας που ενώνουν τη Σερβία με την Κεφαλονιά. Μίλησε για την πολύτιμη βοήθεια που είχαν δώσει οι Σέρβοι κατά τη διάρκεια των καταστροφικών σεισμών του 1953 στην Κεφαλονιά όπου έφεραν 50 σπίτια αλλά και για την βοήθεια που πρόσφερε με τη σειρά της η Κεφαλονιά πριν και μετά τους βομβαρδισμούς στην Σερβία το 1999 όπου πολλά παιδιά τότε φιλοξενήθηκαν στο νησί μας.
Τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Βόσδοβατς και του Δήμου Κεφαλονιάς η οποία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με τις ονοματοδοσίες  στο Ληξούρι όπου μία οδός μετονομάστηκε σε Οδό Βόσδοβατς, με τις ανταλλαγές μαθητών-φοιτητώ και συνεργασία επιχειρηματιών από το Βοζντοβατς με επιχειρηματίες της Κεφαλονιάς, αλλά και την επικείμενη τελετή ονοματοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στο Αργοστόλι όπου μία οδός θα μετονομαστεί σε Οδό Σάμπατς, με την παρουσία του Πρέσβης της Σερβίας.
 
Δημοσίευμα της κρατικής τηλεόρασης της Σερβίας [rts.rs ] 3-10-2017 κατά την διάρκεια επίσκεψης του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι
 

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency