Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
23/08/2017

Εντυπωσίασε η VEGGERA Open Air Art Installation, του εικαστικού Κοσμά Κρούσσου , στο Αργοστόλι.

Tο βράδυ της Κυριακής  20 Αυγούστου 2017, παρουσιάστηκε η εικαστική εγκατάσταση του Κοσμά Κρούσσου, στην πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.
 
 
 
Η εκδήλωσηVEGGERA Open Air Art Installation πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
 
Άνθρωποι των τεχνών, φιλότεχνοι, αλλά και απλοί πολίτες, ντόπιοι και επισκέπτες που θέλησαν να  εντρυφήσουν στην εξειδικευμένη τέχνη , συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς  για την παρουσίαση  της νέας εγκατάστασης του Κοσμά Κρούσσου .
 
Η βραδιά ξεκίνησε με λίγα λόγια από την Δήμητρα Αναλυτή, Φιλόλογο , με Master Λαογραφίας-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Υπ. Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία έδωσε το κοινωνιολογικό "στίγμα" του έργου, προσεγγίζοντας και την έμπνευση του ίδιου του καλλιτέχνη.
 
Η βραδιά πλαισιώθηκε από τους μουσικούς Αιμιλία Βιβλάκη και Διονύση Καλαφάτη, ενώ αποκορύφωμά της ήταν το δρώμενο που παρουσιάστηκε από την σκηνοθέτιδα Αναστασία Γεωργάτου και αφορούσε απαγγελία αποσπάσματος από το έργο , "ΘΕΊΑ ΚΩΜΩΔΙΑ" του Δάντη, το οποίοα ποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για  την δημιουργία της εγκατάστασης από τον Κοσμά Κρούσσο.
 
Το "παρών" έδωσαν πολλοί επώνυμοι και φιλότεχνοι Κεφαλονίτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι : Λία Μεταξά (ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μεντιτερρανέ) , η Βουλευτής του Νομού μας κ. Αφροσίτη Θεοπεφτάτου, ο Αιδεσιμότατος Σιμονέλ Μπουάνκις, ο τ.  Υφυπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος με την σύζυγό του Βάνα και την κόρη τους Ρεγγίνα, η κ. Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη (Πρόεδρος του Λυκείου των  Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου) με τον σύζυγό της κ. Νίκο Μαραγκάκη , η κ. Αγγελική Ανανιάδη- Μπασιά, συνοδευόμενη από  τον σύζυγό της κ. Αντώνη  Ανανιάδη και τα παιδιά τους, η κ. Νίκη  Κατσούνη με τον σύζυγό της Γούλιο, η κ. Μαρίκα Πανίτσα με τον σύζυγό της και την κόρη της Ολγιάννα Πανίτσα (λυρική τραγουδίστρια), ο σκηνοθέτης κ.  Βασίλης Κεκάτος, ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος,  η ζωγράφος Ελευθερία Βερονίκη, ο γλύπτης Ρόλαντ Στέμπαρι με  την διακοσμήτρια Μαρία  Ντεροζάριο, η κ. Κρήτη Σκλαβούνου (ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου PRINCESS), η κ. Σταμένη Ασπασία, ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος  (Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού ), ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Παπαδάτος, η Δ/ντρια του ΙΚΑ κ. Ευτυχία Αυγουστάτου, κ τ. Υποδ/ντρια της Εθνικής  Τράπεζας Αργοστολίου κ. Φωτεινή Πετράτου,  ο κ. Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο κ. Νίκος Φραντζής (τ. Δήμαρχος) με την σύζυγό του Μαριάννα Φλωράτου, ο χειρουργός κ. Αναστάσιος Ζαπάντης, οι ιατροί Βασιλική Κοκκίνου και Κωνσταντίνος Αναλυτής, ο τ. βουλευτής κ. Θάνος  Ασκητής με την σύζυγό του, κ ο οινοποιός Ευρυβιάδης Σκλάβος, η κ. Καλλιόπη Λιοσάτου (θεατρολόγος) κ.ά.
 
Ο Κοσμάς Κρούσσος θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και την  άψογη συνεργασία , την ΚΕΔΗΚΕ και τον Πρόεδρό της Άγγελο Κωνσταντάκη για την υλικοτεχνική υποστήριξη, τον Όθωνα Κουταβά (ΗΧΟΘΕΑΜΑ) και τους φωτογράφους Κώστα Φραγκιά και Σπύρο Παντελειό , που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους υπέρ του δέοντος και φυσικά όλα τα ΜΜΕ της Κεφαλονιάς που κάλυψαν την εκδήλωση (kefalonitikanea.grkefalonianews.grcosmos965.gr, Ελεύθερη Ραδιοφωνια Κεφαλονιάς) , και την δημοσιογράφο κ. Βιβή Τρύφωνα, η οποία ήρθε από την Κέρκυρα ειδικά για την κάλυψη της VEGGERA 2017.
Κλείνοντας, ο καλλιτέχνης ευχαρίστησε τους παλιούς και νέους φίλους της VEGGERA 2017, για την παρουσία τους και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency