Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
21/08/2017

Τα απολιθώματα της παράκτιας Κεφαλονιάς σε ασήμι

Αντικρύζοντας τα χειροποίητα καλλιτεχνικά κοσμήματα της Σοφίας Αλεξίου από ασήμι, δύο συναισθήματα αναβλύζουν και σε κυριεύουν: Δέος και Θαυμασμός. Η αποτύπωση απολιθωμάτων της παράκτιας Κεφαλονιάς στα έργα της, ξεπερνάει την αίσθηση της χαραγμένης αιωνιότητας πάνω στους βράχους.

Θραύσματα από προϊστορικά όστρακα, κελύφη που γαντζώθηκαν και απολιθώθηκαν στις εσοχές και πάνω στη λεία πέτρα, αποτυπώνονται και μεταλλάσσονται με ασήμι από τη Σοφία Αλεξίου, με μοναδική και αυθεντικά πρωτόλεια αισθητική. Έτοιμα να κοσμήσουν, να διαιωνίσουν και να αναδείξουν τη γυναικεία ομορφιά, μαζί με αυτήν που συνυπάρχει «εντός».
Η επιλογή ενός τέτοιου κοσμήματος, που περνάει συνέχεια από την άμορφη ενεργειακή δημιουργία, στη μορφική ανάπλαση των απολιθωμάτων σαν σμίλη του χρόνου, προϊδεάζει για βαθειά περιβαλλοντική συνειδητότητα που υπερβαίνει την απλή αισθητική.
Η ομορφιά που χάθηκε, θυσιασμένη για χρόνια στο ομογενοποιημένο βιομηχανικό προϊόν, παίρνει μικρή ρεβάνς από την αποτύπωση σε κόσμημα, των απολιθωμάτων της Κεφαλονιάς. Τo artisanat- το έντεχνο χειροποίητο που αγνοήσαμε, επιστρέφει πλέον θριαμβευτικά και γίνεται περιζήτητο στις μέρες μας.
Τα ασημένια κοσμήματα της Σοφίας Αλεξίου, είναι έργα τέχνης γιατί προκαλούν αισθητικό Θαυμασμό, ενώ παράλληλα η θεματική των απολιθωμάτων δημιουργεί Δέος, σαν μήνυμα αιωνιότητας που ταξιδεύει στο χρόνο.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency