Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/08/2017

Δηλώσεις του Υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μετά τη συνάντηση του με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο

«ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ»

«Θεωρώ πολύ σημαντική την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος να συνδέσει τις Οργανώσεις των Αποδήμων των νησιών του Ιονίου Πελάγους σε μία Παγκόσμια Ομοσπονδία των Αποδήμων τους.
Η συνένωση της Διασποράς από Κέρκυρα, Παξούς, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, ακόμα και τα Κύθηρα, αν και ουσιαστικά υπάγονται στον Πειραιά, θα δυναμώσει τη φωνή τους, όπως συμβαίνει με τους Απόδημους της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Θράκης κλπ».
Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, μετά τη συνάντηση Εργασίας που είχε στο Αργοστόλι με τον ΠΙΝ κ. Θ. Γαλιατσάτο, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, που έληξε Κυριακή βράδυ.
Όπως επίσης τόνισε ο Υφυπουργός, το Υπουργείο Εξωτερικών με μοχλό την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, θα συνδράμει πολλαπλά στην εδραίωση του θεσμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Ιονίων Νήσων, τόσο ως προς τη διεξαγωγή του 1 ου Διεθνούς Συνεδρίου τους, αλλά και επιπλέον παρέχοντας φιλοξενία σε παιδιά της Ομογένειας με καταγωγή από τα Ιόνια νησιά (10 από κάθε νησί) ηλικίας 18 – 28 ετών, προκειμένου να ξεναγηθούν και να γίνουν κοινωνοί της ιστορίας του τόπου των γονέων τους ή των παππούδων τους. «Επανειλημμένα ο Υπουργός Εξωτερικών κ Νίκος Κοτζιάς είχε εκφράσει την πολιτική της συνένωσης δυνάμεων στο Ομογενειακό πεδίο, που βοηθάει πολλαπλά και την Πατρίδα και τους ίδιους», κατέληξε ο
Υφυπουργός Εξωτερικών.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency