Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
04/07/2011

Θριαμβευτική η παρουσίαση των ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2011 στον Όλυμπο

Θριάμβευσαν τα Προμήθεια 2011 στον Όλυμπο, (1 – 2 – 3 Ιουλίου) με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλη την Ελλάδα. Πάνω από 5.000 θεατές λάτρεις των Προμηθειών κατέκλυσαν το ιερό άλσος του Προμηθέα στις πλαγιές του Ολύμπου για να παρακολουθήσουν τα καθιερωμένα πια δρώμενα που λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι.Οι Προμηθειείς: χορευτές, ηθοποιοί, μουσικοί, οργανοπαίχτες και παρουσιαστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ιδίως στα κεντρικά δρώμενα το Σάββατο 2 Ιουλίου, όπου παρουσιάσθηκαν αποσπάσματα από την όπερα Προμηθεύς του ομογενή μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου από τον ίδιο τον δημιουργό Παναγιώτη Καρούσο στον ρόλο του Προμηθέα, αλλά και την Ελένη Μπούκη – Αγιομυργιανάκη στον ρόλο της Ιούς, οι θεατές καθηλώθηκαν πραγματικά από δέος μέσα σε μια συγκινησιακή φόρτιση, από την ερμηνεία της Τραγωδίας του Αισχύλου Προμηθέας Δεσμώτης από την οποία ο Παναγιώτης Καρούσος εμπνεύστηκε την ομώνυμη όπερα του. Η διακεκριμένη υψίφωνος Ελένη Μπούκη – Αγιομυργιανάκη ως Ιώ ήταν θεατρικά και φωνητικά άρτια μαγεύοντας το κοινό, κατέβηκε το ιερό λόφο του Προμηθέα και με μεγάλη συγκίνηση ερμήνευσε την δύσκολη άρια «Συχνά τη νύχτα…», της όπερας του Παναγιώτη Καρούσου. Ο μπασοβαρύτονος μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος καθήλωσε το κοινό με την βροντώδη βαθιά φωνή του ανεβασμένος πάνω στον ιερό λόφο του Προμηθέα, ιδιαίτερα μετά την άρια «Και τώρα μόνος», τα ηχητικά εφέ με τους κεραυνούς, ανάμεσα στην ανεπανάληπτη ερμηνεία του στα λόγια του Αισχύλου «Μα να που με έργα, και όχι πια με λόγια, τραντάζεται η γη…», έδωσε μια μεγαλειώδη μυστηριακή διάσταση στα Προμήθεια 2011.


Ο Τρύφωνας Ολύμπιος, η Ελένη Μπούκη – Αγιομυργιανάκη και ο Παναγιώτης Καρούσος

Oιδρυτής των Προμηθειών Τρύφωνας Ολύμπιος άνοιξε το πρόγραμμα και μίλησε για την σημασία της αφύπνισης του Ελληνισμού μέσα στην δύσκολη οικονομική κρίση που περνά η Ελλάδα, και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.


Ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος ως Προμηθέας
στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2011 στον Όλυμπο

Ο σκηνοθέτης και παρουσιαστής των κεντρικών δρώμενων Γιώργος Φωτεινός έκαμε μια καταπληκτική εργασία πάνω στην παρουσίαση των Προμηθειών επικεντρώνοντας το βάρος στο Προμηθεϊκό Φως, το Φως της Γνώσης.


Η διακεκριμένη υψίφωνος της όπερας Ελένη Μπούκη – Αγιομυργιανάκη ως Ιώ

Παρουσιάστηκε η Γαία, ο Δευκαλίωνας και η Πύρα, ο Προμηθέας, η Ιώ, οι Νύμφες Ωκεανίδες αλλά και οι Νύμφες των δέντρων.


Ο Γιώργος Φωτεινός, η Ελένη Μπούκη – Αγιομυργιανάκη και ο Παναγιώτης Καρούσος

Μέσα σε μια μυσταγωγία στο φινάλε δόθηκε η Προμηθεϊκή Φωτιά της Γνώσης με τα λόγια: «Δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός».

ΠΗΓΗ: www.carusosartcritics.blogspot.com

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency