Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
09/05/2008

Παρουσίαση του πρώτου οικολογικού (BIODIESEL) αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου

Το sc02 είναι ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στα cart και την formula 3. Είναι το πρώτο μονοθέσιο στο κόσμο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με γνώμονα τη πρωτοπορία, το φθηνό κόστος αγοράς – συντήρησης – επισκευής και την προστασία του περιβάλλοντος.Στο μονοθέσιο τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται για τη κατηγορία του. (κλωβός οδηγού κτλ)


Η σχεδιαστική του πρωτοπορία είναι η πίσω διαιρούμενη αεροτομή η οποία δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα στο πίσω αυτοκίνητο να προσπεράσει με συνέπεια την βελτίωση του θεάματος.Η μηχανική του πρωτοπορία είναι ο diesel – biodiesel κινητήρας της Ford. με γνώμονα τη προστασία του περιβάλλοντος ,της οικονομίας (αφού θα μπορεί να διανύσει με την ίδια ποσότητα καυσίμου την διπλάσια απόσταση από ότι η βενζίνα) και της ανακύκλωσης μιας και η εταιρεία μας θα παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες με τη συσκευή που θα τους προμηθεύει να κατασκευάζουν το δικό τους καύσιμο από χρησιμοποιημένα λάδια με την προσθήκη χημικών .

Τα μηχανικά μέρη του μονοθεσίου είναι «παραγωγής» και αυτό σημαίνει χαμηλότερο κόστος μιας και δε χρησιμοποιούνται ακριβά αγωνιστικά ανταλλακτικά με ημερομηνία λήξης.Το αυτοκίνητο απευθύνεται σε μια μεγάλη γκάμα ηλικιών μιας και θα είναι σχολή σωστής οδήγησης για τους νέους , χόμπι για μερικούς από τους μεγαλύτερους , πραγματοποίηση ενός ονείρου για άλλους και τέλος εργαλείο προβολής και διαφήμισης εταιρειών που προβάλλονται στα αυτοκίνητα .

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα ενιαία νομαρχιακά , περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα που θα διοργανωθούν από την εταιρεία μας θα αποτελέσουν ένα πολύ ελκυστικό πακέτο για υποψήφιους αγοραστές, χορηγούς,ΜΜΕ, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης , ευρωπαικά προγράμματα που σχετίζονται με την ανακύκλωση και κεντρικό κράτος .Σύντομο Ιστορικό

Η ιδέα του concept ανήκει στον innovations manager της εταιρείας Petersons Real estate and Developments κο. Στρατιώτη Παναγή.
Η χρηματοδότηση και τα copyrigths ανήκουν στην εταιρεία Petersons Real estate and Developments με έδρα την Κεφαλονιά.

H ComTec Racing Cars με έδρα την Μ.Βρετανία είναι η κατασκευάστρια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία σε μονοθέσια αφού συμμετέχει κάνοντας πρωταθλητισμό σε πολλές κατηγορίες ( Renault worldseries πρωταθλήτρια 2006)Το Sc02 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο International Autosport Show 10-13 Ιανουαρίου στο Birmingham της Αγγλίας και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια τόσο από τοπικό όσο και τον διεθνή τύπο .( Autosport magazine 17-1-2008 ,κεντρικό σαλόνι και page 94)
Ειδικά αφιερώματα έχουν γίνει από τα ελληνικά περιοδικά 4τροχοί( σελ 204 τεύχος Μαρτίου ) και Power ( τεύχος Ιανουαρίου )
Η έλευση και παρουσίαση του πρώτου SCO2(showcar) στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαιου ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών εξέλιξης στη πίστα Snetterton του Norwich .
Τα επόμενα 9 μονοθέσια θα παραδωθούν από την κατασκευάστρια εταιρεία τον Σεπτέμβρη 2008.

Το πρώτο πρωτάθλημα διάρκειας 6 αγώνων θα αρχίσει το Δεκέμβρη του 2008.Το έπαθλο του πρωταθλητή θα είναι η εμπειρία της οδήγησης του Renault Worldseries στη πίστα της Βαλένθια ( Ισπανία).Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας Ford 1600cc turbo-diesel ,120hp
ECU τριών προγραμμάτων σχεδιασμένο ειδικά για το αυτοκίνητο
Κιβώτιο 5 ταχυτήτων , χειροκίνητο
Λάστιχα 225/45/15 μπρος
235/45/15 πίσω
Φρένα Δ / Δ μπρος-πίσω
Ρυθμιζόμενη πέδησης μπρος-πίσω
Ρυθμιζόμενα αμορτισέρ μπρος-πίσω
Ζώνη 4 σημείων
Αυτόματη πυρόσβεση
Βάρος περίπου 450 kgΠρωτάθλημα eco-Formula Greece

Τοπικά πρωταθλήματα ανά νομό ή Περιφέρεια υπό την αιγίδα τηε ΕΛΠΑ.
Κάθε τοπικό πρωτάθλημα θα έχει 6 διπλoύς αγώνες με βαθμολογία 10-8-6-5-4-3-2-1 και πρωταθλητής θα ανακηρύσσεται ο πρώτος στην βαθμολογία.

Σε πανελλήνιο επίπεδο θα γίνεται ένας τριπλός τελικός αγώνας ανά έτος που θα αναδεικνύει τον πανελλήνιο πρωταθλητή.

Ολοι οι αγώνες θα είναι 10 αυτοκίνητων για να μην υπάρχουν πολλά ατυχήματα και ζημιές .

Ο κάθε αγωνιζόμενος θα έχει τη δυνατότητα περαιτέρω δοκιμών ενδιάμεσα των αγώνων για όσες θέλει με δική του ευθύνη ώστε το αυτοκίνητο να τηρεί τις προυποθέσεις για να εκκινήσει τον επόμενο αγώνα.Πριν από κάθε αγώνα ,τουλάχιστον 5 μέρες νωρίτερα, τα αυτοκίνητα θα παραδίδονται σε συγκεκριμένο χώρο της διοργανώτριας αρχής για να ελέγχονται ότι τηρούν τις προυποθέσεις για συμμετοχή στον επερχόμενο αγώνα.

Τα αυτοκίνητα θα φέρουν υποχρεωτικά τα σήματα της διοργανώτριας αρχής καθώς και των χορηγών των πρωταθλημάτων της .Στην περίπτωση που κάποια εταιρεία θέλει να δημιουργήσει δικό της πρωτάθλημα με 10 αυτοκίνητα θα γίνεται ειδική συμφωνία με την διοργανώτρια αρχή.

Όλα τα αναλώσιμα και ανταλλακτικά των αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα από την διοργανώτρια αρχή .

Ο κανονισμός αγώνων των πρωταθλημάτων θα είναι στα πλαίσια των διεθνών κανονισμών .Η διοργανώτρια αρχή θα δεσμεύεται γραπτώς στους ιδιοκτήτες ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί να συμμετέχει τουλάχιστον σε 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Ρεπορτάζ:Διονύσιος Βούτος, Δημοσιογράφος ΕΡΤ


Η ελληνική εταιρεία PETERSONS RACING CARS η οποία ανήκει στον όμιλο PETERSONS REAL ESTATES παρουσίασε την Τρίτη 6 Μαίου ,για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πρώτο στο κόσμο οικολογικό (BIODIESEL) αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο.

Η εκδήλωση έγινε στο BOWLING CENTER στα Τραυλιάτα Κεφαλληνίας και στέφθηκε με τεράστια επιτυχία όπως δήλωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ κος Βασίλης Δεσποτόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στην όλη προσπάθεια. Δήλωσε μεταξύ άλλων και την αμέριστη συμπαράσταση του μέσω της ΕΛΠΑ τόσο στον Ελληνικό όσο και στο διεθνή χώρο.

Δηλώσεις έκαναν επίσης ο νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κος Γεωργάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου κος Τσιλιμιδός, ο δήμαρχος Πυλαραίων και πρόεδρος της ΤΕΔΚΙ κος Κοτσιλίνης, ο πρόεδρος του Δ.Σ του δήμου Λειβαθούς κος Ευαγγελάτος και ο Κος Κωνσταντίνος Μαρκουίζος (Ιαβέρης Τζουνιορ).

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν οι ηγεσίες της Αστυνομίας , Πυροσβεστικής, Στρατολογίας και πλήθος κόσμου.

Το γεγονός καλύφθηκε από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα πανελληνίας εμβέλειας καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Kατά την διάρκεια της πανηγυρικής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι δέκα πρώτοι ιδιοκτήτες μονοθεσίων.

Τα πρώτα μονοθέσια αναμένονται τον Σεπτέμβρη του 2008.

Η είδηση – έκπληξη της βραδιάς που ανακοίνωσε τόσο ο δημαρχος Αργοστολίου όσο και ο νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης ήταν ότι έχει ήδη αρχίσει ο προγραμματισμός για την τέλεση του πρώτου αγώνα στο Αργοστόλι, ώστε να γίνει η πρώτη πόλη του κόσμου στην οποία θα τρέξουν οικολογικά μονοθέσια.

Για την Petersons Racing Cars
Τραυλός Σταυρός

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency