Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
06/05/2008

Εκδήλωση Μνήμης για τη Μεραρχία "Ακουι"

Από την Κρεμόνα της Ιταλίας επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά 250 παιδιά από 16 σχολεία και Ινστιτούτα και τους συνόδευαν οι αρχές από τη Νομαρχία, το Δήμο της Κρεμόνα και το Σύλλογο «Ακουι», όπως και δυο επιζώντες, να τονίσουμε οι μοναδικοί επιζώντες από τη Μεραρχία που σφαγιάσθηκε από τους Γερμανούς.Στην εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκε ο Νομάρχης κ. Δ. Γεωργάτος και εκ μέρους του Δημάρχου Αργοστολίου, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Κοψαχείλης. Στη μνήμη των στρατιωτών της Μεραρχίας «Ακουι», ναυτών της φρουράς της νήσου πεσόντων εθελοντικώς κατά τον αγώνα εναντίον των ναζιστών εισβολέων από 15-26 Σεπτεμβρίου 1943.

Κατά τη μάχη εκείνη έχασαν τη ζωή τους 65 υπαξιωματικοί και στρατιώτες 1250. Τουφεκιστήκαν 155 αξιωματικοί και 5000 στρατιώτες και απολεσθέντες στη θάλασσα, υπαξιωματικοί και στρατιώτες 3000.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το μνημείο της Εθνικής Αντίσταση. Συγκρότημα μαθητών τραγούδησε το Imagine του Τζον Λένον και κατατέθηκαν δυο στεφάνια.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency