Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/11/2021

Διήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία από το Κέντρο Κοινότητας Αργοστολίου

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου σε συνεργασία με τις κοινωνικές της δομές (Κέντρο κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς, Προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι») και την Ένωση για την Ισότητα και Προστασία των Ατόμων με Αναπηρία «Υπερίων», σας ενημερώνει ότι θα τιμήσει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με διήμερο εκδηλώσεων στις 03 και 04 Δεκεμβρίου 2021 στο Θέατρο του Δήμου Αργοστολίου «Κέφαλος».

Συγκεκριμένα  την  Παρασκευή  3 Δεκεμβρίου 2021, θα  πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση από τους ωφελούμενους του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «Υπερίων» και θα ακολουθήσουν βραβεύσεις ατόμων με αναπηρία (Παραολυμπιονίκες, μαθητές ειδικών σχολείων κ.ά).

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα-σεμινάριο με ομιλίες  από ειδικούς επιστήμονες με ειδική αναγνώριση στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο  με την συμμετοχή  11 ομιλητών ενώ η ημερίδα θα κλείσει το απόγευμα του Σαββάτου, με  την  χορευτική παράσταση από την ομάδα σύγχρονου χορού  «ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ», ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με κινητικά πρόβλημα.

Σκοπός του διημέρου εκδηλώσεων είναι  τόσο οι οικογένειες και οι εκπαιδευτικοί των ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ), όσο και η ευρύτερη κοινωνία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν, τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής διαβίωσης της οικογένειας με ΑΜΕΑ, τις υπάρχουσες δομές εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης και τη συνέχεια του δρόμου για μια αυτόνομη ή ημιαυτόνομη ενήλικη διαβίωση.

Στον χώρο θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας όπως προβλέπονται από την νομοθεσία.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Οι εγγραφές στην ημερίδα πραγματοποιούνται διαδικτυακά και έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://docs.google.com/.../1FAIpQLScneOxNUsCS18.../viewform

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα Τηλ. Επικοινωνίας :

2671022506: Σολωμού Παρασκευή

2671022395: Αnika Chrusciel

2671020022:  Ελένη Γασπαράτου

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΥΛΙΟΣ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

programma1programma2

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency