Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/10/2021

Καθ´οδόν για Βελιγράδι βρίσκονται οι Κεφαλονίτες Καλλιτέχνες για τη Δεύτερη Ελληνο-Σερβική συνάντηση!!

Σήμερα ξεκίνησαν για το ταξίδι τους στο Βελιγράδι οι Κεφαλονίτες καλλιτέχνες για την Δεύτερη Ελληνο-Σερβική συνάντηση 2021!

Η ομάδα του kefalonitis θα βρίσκεται εκεί...Μείνετε συντονισμένοι για να δείτε μέσα από τον φωτογραφικό φακό μας αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις!

Η δεύτερη ελληνοσερβική καλλιτεχνική συνάντηση "Βελιγράδι 2021" θα πραγματοποιηθεί από τις 3-9 Οκτωβρίου 2021 στο Βελιγράδι, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Βελιγραδίου, καθηγ. Δρ Ζόραν Ραντόιτσιτς, και με την υποστήριξη του Επίτιμου Προξένου της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Κεφαλονιά Δρ Βίκτωρ Ρουχωτά. Στόχος της συνάντησης είναι να ενισχύσει τις αδελφικές σχέσεις Ελληνο-Σερβίας μέσω των εκφραστικών μορφών τέχνης Ελλήνων και Σέρβων καλλιτεχνών και το θέμα των έργων των συμμετεχόντων στην αποικία θα είναι τα ιστορικά αξιοθέατα του Βελιγραδίου. Στην αποικία θα συμμετάσχουν 12 καλλιτέχνες από το Βελιγράδι και 6 καλλιτέχνες από την Κεφαλονιά. Η τελική έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βελιγραδίου.

Η συνάντηση του Βελιγραδίου είναι συνέχεια της συνεργασίας Ελλήνων και Σέρβων καλλιτεχνών, η οποία ξεκίνησε με την πολύ επιτυχημένη Πρώτη Ελληνοσερβική Καλλιτεχνική Συνάντηση "Αργοστόλι 2021", που πραγματοποιήθηκε από 22-29 Ιουνίου 2021 στην πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, με την υποστήριξη της Πόλης του Αργοστολίου και του Κυβερνήτη των Επτανήσων. Καλλιτέχνες από τη Σερβία, ως μόνιμο ίχνος της συμμετοχής τους σε εκείνη την αποικία, άφησαν στην πόλη του Αργοστολίου μια τοιχογραφία διαστάσεων 4 x 9 μέτρων, η οποία παρουσιάζει τις φιγούρες του τελευταίου Λατίνου ηγεμόνα της Κεφαλονιάς, κόμη Λεονάρντο ντι Τοκ και της συζύγου του Μίλιτσα Μπράνκοβιτς Το Έζησαν τον 15ο αιώνα και αυτή είναι η πρώτη ιστορική σύνδεση μεταξύ Κεφαλονιάς και Σερβίας.

Ο κύκλος των ελληνοσερβικών καλλιτεχνικών συναντήσεων δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ακαδημαϊκής ζωγράφου από το Βελιγράδι Μπογιάνα Ντιμιτρίγεβιτς και του επίτιμου προξένου της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Δρ Βίκτωρ Ρουχωτά. Η πρώτη αποικία ήταν αφιερωμένη στον Σέρβο καλλιτέχνη Μίλος Σομπάιτς, ο οποίος πέθανε στις αρχές του 2021 ως αποτέλεσμα μόλυνσης από κορονοϊό.

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency