Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/06/2021

Η πρώτη καλλιτεχνική συνεργασία της Σερβίας με την Ελλάδα γίνεται στην Κεφαλονιά

To πρώτo ελληνο-σερβικό καλλιτεχνικό εργαστήρι "Αργοστόλι 2021" θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου στο Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του νομού Κεφαλονιάς, και θα είναι αφιερωμένη στον πρόσφατα αποθανόντα Μίλο Šobajić.

 

Ο στόχος του καλλιτεχνικού εργαστηρίου είναι να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ ελληνικών και σερβικών σχέσεων μέσω της τέχνης. Το θέμα των έργων των συμμετεχόντων στο εργαστήρι θα είναι η ιστορία και η φυσική ομορφιά του νησιού της Κεφαλονιάς, ειδικά υπό το φως της κοινής ιστορίας Ελλήνων και Σέρβων.

Ιδιαίτερη τιμή θα δοθεί στον κόμη Leonard III Tok, ο κυβερνήτης της Κεφαλονιάς τον 15ο αιώνα, και στη σύζυγό του Μίλιτσα Μπράνκοβιτς.

 

Αρχικά προγραμματίστηκε για το 2020 και αναβλήθηκε λόγω πανδημίας κοραναϊού. Πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ακαδημαϊκού ζωγράφου από το Βελιγράδι Μπογιάνα Δημητρίεβιτς και του επίτιμου πρόξενου της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Κεφαλονιά Δρ. Βίκτορ Ροχωτά, με την υποστήριξη του δήμου Αργοστολίου.

Το πρώτο καλλιτεχνικό εργαστήρι θα αφιερωθεί στον Σέρβο καλλιτέχνη Miloš Šobajić, ο οποίος πέθανε πρόσφατα ως αποτέλεσμα μόλυνσης από κοροναϊό.

Το δεύτερο ελληνο-σερβικό καλλιτεχνικό εργαστήρι "Soko 2021" προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο, στο μοναστήρι Soko κοντά στο Ljubovija της Σερβίας. Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το σωματείο «Θησαυροφυλάκιο της Σερβικής Πνευματικότητας», του οποίου ο πρόεδρος είναι ο Μίλ Πάγιτς, με τη βοήθεια και την υποστήριξη της πόλης Šabac (η αδελφή πόλη του Αργοστολίου) και της Επισκοπής Šabac της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Πηγή: https://nova.rs/kultura/prva-grcko-srpska-umetnicka-kolonija-na-kefaloniji/?fbclid=IwAR0_nsm5WfjOWj3S5HxaE4Heo6NtDcjYbyE23zF4UZaPMVoueqogapXWKdA

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency