Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
04/12/2020

Διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ “Κουλούρα της γωνιάς”

 Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά & ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ»

 

σας προσκαλούν στη διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ «Κουλούρα της γωνιάς», ένα παλιό Κεφαλονίτικο και Ιθακήσιο έθιμο του Δωδεκαημέρου. Ένα ωραίο έθιμο των Χριστουγέννων στα νησιά μας, το οποίο γινόταν παραμονή αυτής της μεγάλης θρησκευτικής εορτής, όπως μνημονεύεται από περιηγητή στην Κεφαλονιά το 1829.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 | ώρα 21.00

Η τελετή αναφέρεται και ως «βάπτισμα στη φωτιά» ή «σπάσιμο της κουλούρας» ή και «πάντρεμα τση φωτιάς». Η αναπαράσταση του εθιμικού τελετουργικού έγινε σε όμορφη ατμόσφαιρα, ενώ δεν έλειψε και το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο μας όσο η φωτιά του φούρνου έκανε το χρέος της, μέχρι την ολοκλήρωση του ψησίματος.

Προβολή στο facebook, στην σελίδα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και στην ομάδα του «Ριφόρτσο», Κομπόγιο ιστορίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Για προβολή στο zoom ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/96798788136

Για το έθιμο θα μιλήσει: κ. Γεράσιμος Γαλανός, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ληξουρίου, πρ. Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ριφόρτσο Ντοκιμαντέρ « Κουλούρα της γωνιάς » Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ», 2016

Διάρκεια: 12 λεπτά

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency