Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
12/08/2020

Βραδιά αστροπαρατήρησης στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού Αίνου

Το υποψήφιο Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού του Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργανώνει βραδιά αστροπαρατήρησης στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

 

Για όσους δεν συμμετείχαν στην θεματική εκδρομή αστροπαρατήρησης που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου τον Ιούλιο έχουν μία δεύτερη ευκαιρία! Την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με ερασιτέχνες αστρονόμους της Κεφαλονιάς (κ. Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο & κ. Διονύσιο Πετεινάτο), σας προσκαλούν στην κεντρική είσοδο του Εθνικού Δρυμού Αίνου σε μια βραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια, εκμάθησης των αστερισμών και πλοήγησης στον ουρανό. Ώρα προσέλευσης στο χώρο μέχρι της 21:30. Παρακαλούμε όσοι έρθουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στον δρόμο εκατέρωθεν της εισόδου του Εθνικού Δρυμού. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου έχει ξεκινήσει προσπάθεια ανακήρυξης του Εθνικού Δρυμού Αίνου ως «Διεθνούς Πάρκου Σκοτεινού Ουρανού» (International Dark Sky
Park). Ένα «Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού» είναι μια περιοχή που διαθέτει εξαιρετική ή/και διακεκριμένη ποιότητα νυχτερινού ουρανού και ένα νυχτερινό περιβάλλον που προστατεύεται ειδικά για την επιστημονική, φυσική, εκπαιδευτική, πολιτιστική κληρονομιά και την αναψυχή. Θα πρόκειται για το πρώτο Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού που θα ανακηρυχθεί στην Ελλάδα.

Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου έχει όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανακήρυξή του ως “Διεθνούς Πάρκου Σκοτεινού Ουρανού”, καθώς διαθέτει πέρα από την πολύτιμη φυσική κληρονομιά και το Ίδρυμα Κεφαλληνιακών Ερευνών «Εύδοξος» με το αστεροσκοπείο του, ενώ το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης μπορεί να διεξάγει προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης/ενημέρωσης σχετικά με το πρόβλημα της φωτορύπανσης και σχετικές δράσεις αστροπαρατήρησης εντός του Εθνικού Δρυμού. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τους συμμετέχοντες θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του ιού CoVid-19.

Η χρήση μάσκας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είναι υποχρεωτική!

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency