Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
06/12/2019

Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία 14/03/20

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι Γαλλόφωνοι, που ζουν στην Ελλάδα, διοργανώνουν με επιτυχία τους «Μαραθωνίους ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία» σε διάφορες πόλεις και νησιά της χώρας, στα πλαίσια της Διεθνούς εβδομάδα Γαλλοφωνίας. Οι εκδηλώσεις ανάγνωσης αφορούν σε έργα γαλλόφωνων συγγραφέων ή μεταφράσεων Ελλήνων συγγραφέων στα Γαλλικά.

Την ημέρα της εκδήλωσης στις 11 το πρωί ακριβώς ξεκινάει ο πρώτος στη σειρά αναγνώστης, ακολουθεί ο δεύτερος, μετά ο τρίτος και η εκδήλωση ολοκληρώνεται μόλις διαβάσει και ο τελευταίος αναγνώστης. Έτσι, διαμορφώνεται σε όλη την Ελλάδα μια μεγάλη αλυσίδα αναγνωστών, διαφόρων ηλικιών που έχουν ως κοινό σκοπό να τιμήσουν τη γαλλική γλώσσα και τους γαλλόφωνους πολιτισμούς. Η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος συμμετείχαν για 1η φορά στους «Μαραθωνίους ανάγνωσης για τη
Γαλλοφωνία» το 2018 και το 2019 μέσα από την σχολικές ομάδες ανάγνωσης της Ερύσσου και της Ζακύνθου. Φέτος, αποφασίσαμε το εγχείρημα αυτό να απλωθεί και να αγκαλιάσει όλη την Κεφαλλονιά-Ιθάκη και την Ζάκυνθο. Για την έγκαιρη και άρτια διεξαγωγή του Μαραθωνίου Ανάγνωσης και των παράλληλων εκδηλώσεων που θα τον πλαισιώσουν, καλούμε τους εκπαιδευτικούς τον νησιων και όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι τις 15-12-2019 με την κ. Εμμανουέλλα Σιναγκρά, επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στην Κεφαλλονιά και πρόεδρο του Γαλλο-Ελληνικού Συλλόγου Ιονίων Νήσων στο μέιλ : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το βιβλίο ή τα αποσπάσματα η το θεατρικό που θα αναγνωστούν, θα ανακοινωθούν μετά την πρώτη συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους. Το θεμα του 2020 ειναι ΤΟ ΝΕΡΟ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ : Σάββατο 14 Μαρτίου 2020
ΤΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ : Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος” (με την στηριξει της ΚΕΔΗΚΕ)

Ciné Φωσκολος Ζακυνθος (δωρεάν παραχώρηση)

Από την Οργανωτική και Συντονιστική Επιτροπή

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency