Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
05/08/2019

«Έρχεται» ο 3ος Αγώνας δρόμου Κουνόπετρας στην Κεφαλονιά 5 και 10 km

Ο Αγώνας λαμβάνει χώρα στις 25 Αυγούστου του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Παλλικής μήκους 10κμ , σε μία πανέμορφη διαδρομή , μέσα από κατάφυτους δρόμους με ευωδιαστά άνθη και εκπληκτική θέα.

Ο αγώνας αυτός που διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο η «Κουνόπετρα» είναι μοναδικός, καθώς η αφετηρία του εκτός από το πανέμορφο παραθαλάσσιο σημείο της, συσχετίζεται με ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που συνιστά αντικείμενο έρευνας πολλών μελετητών και πόλο έλξεως σωρείας επισκεπτών επί σειρά ετών. Η Κουνόπετρα, ο μεγάλο βράχος στο νότιο τμήμα της Παλλικής που ξεχωρίζει μέσα στην θάλασσα κινείται αδιαλείπτως για περισσότερο από 100 χρόνια, συντηρώντας ένα μυστήριο ανεξιχνίαστο στην πορεία των χρόνων. Το φαινόμενο καθίσταται εμφανές με την τοποθέτηση μικρών ξύλων ανάμεσα στον βράχο και την ακτή όπου παρατηρείται με θαυμασμό η μετατόπιση ή ακόμη και το σπάσιμο του ξύλου κάθε φορά που η Κουνόπετρα κινείται μία προς την ακτή και μία προς το Ιόνιο.

Μεταξύ των σκοπών του αγώνα είναι :

1. η προαγωγή αθλητικού πνεύματος και η ευαισθητοποίηση εθελοντών για την διοργάνωση δρομικών και γενικά αθλητικών ή ψυχαγωγικών γεγονότων.

2. η αντίληψη της άθλησης και της αντοχής ως έκφραση αναζήτησης των ανθρώπινων ορίων, μέσα από την επαφή με την ανοιχτή και ανεξέλεγκτη φύση, που επιβάλλει τους κανόνες της, απαιτώντας σεβασμό, επίγνωση, θάρρος, ψυχοσωματική δύναμη και εμπειρία

3. Η παροχή εναλλακτικών διεξόδων άθλησης και διαφυγής στον τοπικό πληθυσμό.

4. η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής και της εξαιρετικής θέας και ειδικά στο σημείο της αφετηρίας το οποίο συνδυάζει το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο της Κουνόπετρας με την εκπληκτική θέα του καθάριου γαλάζιου της θάλασσας του Iονίου

5. η προσέλκυση επισκεπτών με σκοπό να γνωρίσουν και να μυηθούν στα γνωρίσματα της περιοχής και παράλληλα να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν

6. η ανάδειξη του δρομικού «κινήματος»

Προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Προσδοκούμε στη μαζική παρουσία αθλητών αλλά και μη αθλητών όλων των ηλικιών που θα αγωνιστούν όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και την διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Χρόνος διεξαγωγής: Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου 2019

Χώρος διεξαγωγής: Οι αγώνες και των 5 κμ και των 10 κμ έχουν εκκίνηση τον χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ» .

Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ατομικός. Θα υπάρξουν 6 κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών στα 10 κμ ενώ στα 5κμ μόνο γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των ενηλίκων έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για αθλητές μικρότερης ηλικίας απαιτείται έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

Υποστήριξη αθλητών: Οι αθλητές/αθλήτριες θα τρέχουν στις διαδρομές του αγώνα χωρίς να έχουν μαζί τους απαραίτητο (υποχρεωτικό) εξοπλισμό. Θα υπάρχει ένας σταθμός υδροδοσίας στα 2,5 κμ και ένας στα 5 κμ για τα 10 κμ, ενώ ενας σταθμός μόνο στα 2,5 κμ για τα 5κμ .Όπως επίσης και στο χώρο του συλλόγου (χώρος εγγραφών-τερματισμών)

Εγγραφές: Οι εγγραφές θα λάβουν χώρα για όλους ώρα 5μμ-6μμ στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα των 5κμ που προεγγράφησαν ηλεκτρονικά, θα παραλάβουν την ίδια ώρα 5μμ-6 μμ τον αριθμό συμμετοχής τους.

ΛΙΝΚ ΓΙΑ 10ΚΜ 

https://docs.google.com/forms/d/1TbDCa52Mkg9I0cpvrMjKN0pMFOVTD74xuoHNz1QHJC8

ΛΙΝΚ ΓΙΑ 5 ΚΜ

https://docs.google.com/forms/d/1S8qy6alomuEweHx3jWlxvYO64ASpBcxp6NjBceFK5fQ

Εκκινήσεις παιδικών αγώνων: Οι παιδικοί αγώνες ξεκινούν ώρα 6.15 και εκτιμάται ότι ολοκληρώνονται 6.45. Θα υπάρξουν και παιδικοί δρόμοι για τους λιλιπούτειους φίλους μας, με κατηγορίες για όλες τις ηλικίες παιδιών νηπίων αλλά και δημοτικού. Συγκεκριμένα Θα διεξαχθεί ένας αγώνας 50 μ για νήπια έως 5 ετών καθώς και μία διαδρομή 350 μ για παιδιά 6-7 ετών αγόρια /κορίτσια, 8-9 ετών αγόρια/κορίτσια , 10-12 ετών αγόρια/κορίτσια.

Εκκίνηση αγώνων ενηλίκων: Ο αγώνας των 10κμ ξεκινά ώρα 7.15μμ ή 7.30 μμ αναλόγως της διαδικασίας προσέλευσης των αθλητών στην αφετηρία 5 λεπτα μετα ξεκινουν και τα 5κμ. θα δοθούν έπαθλα στους νικητές και μετάλλια σε όλους.

Ολοκλήρωση διαδρομής-Παράλληλες εκδηλώσεις: Οι τερματισμοί εκτιμάται ότι ολοκληρώνονται 9μμ.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μπουφές με τοπικά εδέσματα.

Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα

  • Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής.
  • Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
  • Οι αθλητές συμμετέχουν με προσωπική τους ευθύνη στον αγώνα, τόσο αναφορικά με την κατάσταση της υγείας τους, όσο και ως προς την δρομική τους εμπειρία ή τυχόν ατυχήματα που συμβούν κατά την διάρκεια του γεγονότος. Εννοείται ότι οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για την ασφάλεια των δρομέων κατά το δυνατό καλύτερα αλλά ασφαλώς δεν ελλείπουν οι τεχνικές δυσκολίες.
  • Οι αθλητές απαιτείται να βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση
  • Οι αθλητές υποχρεούνται να προσέλθουν στον χώρο των εγγραφών την αναγραφόμενη ώρα έναρξης ώστε να λάβουν έγκαιρα τους αριθμούς και να μην υπάρξουν κωλυσιεργίες στην έναρξη του αγώνα.

Έπαθλα

  • Στους τρεις πρώτους/τες νικητές/τριες της γενικής κατηγορίας θα δοθούν κύπελλα .
  • Στους νικητές των κατηγοριών θα δοθούν μετάλλια απονομών (χρυσό, αργυρό, χάλκινο). Σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Παρατηρήσεις

  • Η διοργάνωση δύναται να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
  • Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή από άτομα ή σταθμούς που δεν ανήκουν στη διοργάνωση.

Σήμανση

Η διαδρομή είναι ευκρινώς σηματοδοτημένη ως προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευδιάκριτες και ασφαλείς για τους αθλητές. Στον αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος Ιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών, εάν χρειαστεί.

Τηλ επικοινωνίας 6977683066

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ 5ΚΜ& 10ΚΜ

ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ
ΑΓΟΡΙΑ 50μ

ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ
ΚΟΡΙΤΣΙΑ 50 μ
 ΑΓΟΡΙΑ 6-7 ετών   350μ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 6-7 ετών  350μ

 ΑΓΟΡΙΑ 8-9 ετών  
350μ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 8-9 ετών 
350μ
ΑΓΟΡΙΑ 10-12 ετών  
350μ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 10-12 ετών 
350μ

10ΚΜ
ΑΝΔΡΕΣ 13-18 ετών   ΓΥΝΑΙΚΕΣ 13-18ετών

ΑΝΔΡΕΣ 19-35 ετών   ΓΥΝΑΙΚΕΣ 19-35 ετών 

ΑΝΔΡΕΣ 35-50 ετών   ΓΥΝΑΙΚΕΣ 35–50 ετών 
ΑΝΔΡΕΣ 50-60 ετών   ΓΥΝΑΙΚΕΣ 50–60 ετών 
ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΖΙ 61+ ετών  
ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ –ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Για τα 5κμ μόνο γενική ανδρών γενική γυναικών

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency