Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
11/05/2006

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του ΙΚΙ για τον Α. Τρίτση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των 14 χρόνων από το θάνατο του Αντώνη Τρίτση (7-4-92) που οργάνωσαν το Ιδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) για το Περιβάλλον την Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό και το Ιδρυμα Αντώνη Σ. Ν. Τρίτση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών.Συγκεκριμένα: την Δευτέρα 8 Μαϊου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης, έγινε η προγραμματισμένη ομιλία του Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργού Νίκου Σηφουνάκη με παράλληλη παρουσίαση φωτογραφικών ντοκουμέντων από τη ζωή και τη δράση του Α. Τρίτση ενώ ανακοινώθηκε η έκδοση βιβλίου σχετικά με το έργο του στην Παιδεία που επιμελήθηκε ο καθηγητής Γ. Μοσχόπουλος.

Τον κ. Σηφουνάκη παρουσίασε, εκ μέρους των διοργανωτών-ιδρυμάτων, ο κ. Ηλίας Μπεριάτος αντιπρόεδρος του Δ.. Συμβουλίου του ΙΚΙ και μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Α. Τρίτση. Στην ομιλία του ο κ. Μπεριάτος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα , το έργο καθώς και στην γενικότερη πολιτική πορεία και δράση του ομιλητή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Σηφουνάκης ο οποίος ανέπτυξε τις σκέψεις του γύρω από το κρίσιμο -για τα νησιά -πρόβλημα της τουριστικής ανάπτυξης με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε εκτενώς στην εμπειρία που είχε ως υπουργός Αιγαίου στην προσπάθεια του να προστατεύσει το περιβάλλον των νησιών από την άγρια ανάπτυξη και την άναρχη οικοδόμηση. Επίσης ανέπτυξε πρωτοποριακές ιδέες για τη λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό των μουσείων στην Ελλάδα καθώς και για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και των μνημείων με στόχο έναν ποιοτικό τουρισμό.

Tο Ιδρυμα Α. Τρίτση, εκπροσώπησαν (εκτός του κ. Η. Μπεριάτου) ο γραμματέας του Δ.Σ. Π. Κουτουφάς, η ταμίας του Δ.Σ. κα Αυγή Μαρκοπούλου και το μέλος Θανάσης Μοσχόπουλος. Επίσης παραβρέθηκε και η προσωπική γραμματέας του Α. Τρίτση κα Σοφία Πουλουδή που ήλθε για το σκοπό αυτό από την Αθήνα .

Στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη παρευρέθησαν μεταξύ των άλλων ο Νομάρχης κ. Δ. Λευκαδίτης, ο αντινομάρχης κ. Α. Μαρκέτος, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γ. Φόρτες και οι αντιδήμαρχοι κκ Δ. Γασπαρινάτος και Γ. Τσιλιμιδός και Π. Κοψαχείλης, ο Δήμαρχος Λειβαθούς κ. Ν. Φραντζής, ο Δήμαρχος Ερύσου κ. Κοντογούρης, ο πρώην νομάρχης και νομαρχιακός σύμβουλος κ. Δ. Γεωργάτος, η νομαρχιακός σύμβουλος κα Νόπη Αλεξανδροπούλου, ο Διοικητής του Ματζαβινάτειου Νοσοκομείου κ. Ε. Κεκκάτος, οι καθηγητές Γερ. Πεντόγαλος και Γ. Μοσχόπουλος και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, πνευματικοί άνθρωποι, στελέχη της διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων καθώς και επιχειρηματίες.

Το Δ. Συμβούλιο του ΙΚΙ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες: στα ΜΜΕ που κάλυψαν το γεγονός, στο Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο που παραχώρησε την αίθουσα της Βιβλιοθήκης και ιδιαίτερα στον διευθυντή της κ. Ηλία Τουμασάτο και το προσωπικό της καθώς και σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μνήμης (τιμώντας έτσι τον αείμνηστο Α. Τρίτση). Θερμές ευχαριστίες οφείλονται επίσης στους φίλους και συνεργάτες του ΙΚΙ που διέθεσαν τον χρόνο τους για την προετοιμασία και διεξαγωγή της εκδήλωσης αυτής και ιδιαίτερα στον Θανάση Μοσχόπουλο, την Μπούλα Παπαδάτου την Μάνια Μπεριάτου, τον Μάκη Κονιδάρη, τον Μιχάλη Λυκούδη, τον Σπύρο Παρίση και τον Γεράσιμο Μπεριάτο.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency