Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/04/2006

«Η σεράτα του σιορ Μίκιου» από το γυμνάσιο Σάμης

Η ταινία του Γυμνασίου Σάμης Κεφαλονιάς «Η σεράτα του σιορ Μίκιου» θα προβληθεί το Σάββατο 8 Απριλίου (8μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πυλαρέων και την Κυριακή 9 Απριλίου (8μ.μ.) στο Γυμνάσιο Σάμης.Ποιός λέει ότι οι ταινίες υπάρχουν μόνο στον κινηματογράφο και την τηλεόραση; Γιατί να είναι το σχολείο μόνο ατελείωτα μαθήματα και εξετάσεις; Γιατί στο κάτω - κάτω να θεωρούμε τη δημιουργία πολιτισμού, υπόθεση άλλων - και πάντα των μεγάλων; Εμείς πιστεύουμε ότι όλα ξεκινάνε από εμάς. Διάθεση και μεράκι χρειάζεται πάνω απ’ όλα…

Το Γυμνάσιο Σάμης Κεφαλονιάς με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει το αποτέλεσμα του πολιτιστικού προγράμματος «Η τέχνη του κινηματογράφου» που πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2004-2005. Πρόκειται για την ταινία «Η σεράτα του σιορ - Μίκιου», βασισμένη σε μια από τις «Κεφαλονίτικες Ιστορίες» του Σπύρου Σκιαδαρέση. Οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου εγάστηκαν σκληρά και με μεράκι επί έξι μήνες και ασχολήθηκαν με το σενάριο, τη σκηνοθεσία, την ηχοληψία, το σκρίπτ, την κλακέτα, την ενδυματολογία, το μακιγιάζ, το “making of…”. Φυσικά έπαιξαν στην ταινία αλλά και τραγούδισαν για τη μουσική της επένδυση.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, θέλουμε να αναδείξουμε την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού μας, να μυηθούμε στο κόσμο του κινηματογράφου, να δημιουργήσουμε και οι ίδιοι πολιτισμό. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στη γνωριμία και διαφύλαξη του τοπικού γλωσσικού ιδιώματος της Κεφαλονιάς (οι διάλογοι της ταινίας είναι γραμμένοι στη διάλεκτο του περασμένου αιώνα).

Η ταινία έχει βραβευτεί στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Camera Zizanio (Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας), τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που έγινε στον Πύργο Ηλείας το Δεκέμβριο του 2005.

Περίληψη : «Ένας επίδοξος τενόρος, ένα μπουκάλι ρομπόλα, ένα κεφάλι από σολομό, …μια γεύση από Κεφαλονιά. Η ιστορία του Μίκιου του Τσορότου, ενός τρελλοκεφαλονίτη που ονειρεύεται να γίνει διάσημος τραγουδιστής της όπερας, όπως την κατέγραψε η πένα του Σπύρου Σκιαδαρέση και η κάμερα 38 θεόκουρλων μαθητών Γυμνασίου!»

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency