Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
29/01/2006

Η Πίτα των Μεσοβουνιωτών

Όπως σας είχαμε προαναγγείλει στις 22/ 1, 7 μμ, οι απανταχού Μεσοβουνιώτες έκοψαν την πίτα τους. Για να μη γίνουν κουραστικοί δεν επανέλαβαν το γνωστό πρόγραμμα με τις καντάδες των Καραβιώτηδων και το χορευτικό της Αδελφότητας, αλλά είχαν πιο πλούσιο μπουφέ, όπου τα πηγαδάκια και οι συζητήσεις έδωσαν και πήραν.Παραβρέθηκαν, ο βουλευτής κ. Αλιβιζάτος, η Α/δήμαρχος κ. Νικολετάτου, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Βανδώρος, η πρ. Νομάρης και υποψήφια Δήμαρχος Ερίσου κ. Κουταλά καθώς και πρόεδροι πολλών Ρισιάνικων συλλόγων.

Την φετινή εκδήλωση αφιέρωσαν στον ευεργέτη του χωριού τους αλλά και όλης της Ερίσου, Ευάγγ. Ραυτόπουλο, εκδίδοντας και σχετικό ημερολόγιο. Η Γραμματέας του συλλόγου προλογίζοντας είπε.

Προλόγηση Ημερολογίου:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, βγάλαμε το ημερολόγιό μας και μπορείτε να το προμηθευτείτε για την ενίσχυση του συλλόγου μας. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταύρο Αντύπα και τους Αδ. Σιμάτου για την έκδοσή του.

Με την φετινή έκδοσή του τιμούμε τον ευεργέτη του χωριού μας Ευάγγελο Γερασίμου Ραυτόπουλο.

Ο Ε. Ραυτόπουλος γεννήθηκε το 1864 στα Μεσοβούνια. Τελείωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές στο Αργοστόλι. Μετά τις σπουδές του και όντας υπάλληλος των Καταστημάτων Αδελφών Ράλλη, μετοίκησε στο Καράτσι των Ινδιών.

Εκεί εργάστηκε με ζήλο και σύνεση. Φύση δημιουργική και δίκαιη, αποφάσισε στο τέλος της ζωής του να διαθέσει σαν τελευταία του επιθυμία, όλη του την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Την κτηματική του την άφησε σε συγχωριανούς μας, την δε χρηματική κυρίως για την ανέγερση ενός σύγχρονου για την εποχή εκείνη διδακτηρίου, διαθέτοντας για το σκοπό αυτό 7500 λίρες Αγγλίας, ενθυμούμενος πάντοτε τις φοβερές ελλείψεις που είχαν τα σχολεία στην περιοχή μας τότε. Επίσης ευεργέτησε και ανύπαντρα κορίτσια του χωριού μας καθώς και σπουδαστές.

Ελάχιστος φόρος τιμής στο πρόσωπό του, είναι η φετινή έκδοση του ημερολογίου μας.

Μαριάνθη Αντύπα- Χαλικιά

Πηγή: Νέα της Ερύσσου Αρ.Φύλλου 25

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency