Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
05/05/2005

Το Playstation 3 τρεις φορές γρηγορότερο από το XBOX 2;

Ακούγονται μερικές φήμες τον τελευταίο καιρό για το Playstation 3. Μερικές μέρες πριν από την έκθεση E3 (για ηλεκτρονικά παιχνίδια), τα τελικά χαρακτηριστικά του Xbox 360 και PS3 αρχίζουν να γίνονται γνωστά στους δημιουργούς των παιχνιδιών, και αυτό που κυριαρχεί φυσικά είναι το ποιά κονσόλα είναι γρηγορότερη από την άλλη!Η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι οι δύο παιχνιδομηχανές έχουν σχεδόν ίδιους (και στην ταχύτητα αλλά και στα χαρακτηριστηκά) επεξεργαστές γραφικών, παρόλο που προέρχονται από δύο διαφορετικές εταιρίες. Η Microsoft μετά την συνεργασία με την nVidia στο XBOX 1 αποφάσισε να δοκιμάσει την ATI.. Και η Sony με τη σειρά της συνεργάστηκε με την nVidia για το PS3. Από την άλλη πλευρά, οι κεντρικοί επεξεργαστές των δύο συστημάτων (CPUs) είναι αρκετά διαφορετικοί, και έκει υπάρχει η υποτιθέμενη διαφορά.

Οι φήμες λοιπόν λένε ότι το Playstation 3 θα έχει κεντρικό επεξεργαστή ο οποίος θα είναι περίπου 3 φορές πιο ισχυρός από τον αντίστοιχο του Xbox 360. Παρόλο που αυτό φαίνεται να δίνει σαφέστατο προβάδισμα στην Sony, δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι τέτοιο. Ο λόγος είναι ότι ναι μεν ο επεξεργαστής είναι πολύ γρήγορος, αλλά δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί όλη η ισχύς του στα παιχνίδια (τουλάχιστο στην αρχή). Η ουσία είναι ότι ίσως η ενσωμάτωση ενός τέτοιου επεξεργαστή στο PS3 από την Sony να γίνει μόνο για διαφημιστικούς λόγους...

Από το Technews.gr (www.technews.gr)

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency