Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
13/04/2005

Προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών υπεκλάπησαν

Η εταιρεία παροχής πληροφοριών LexisNexis ανακοίνωσε ότι άγνωστοι χρησιμοποίησαν κλεμμένους κωδικούς για να υποκλέψουν από τις βάσεις δεδομένων τις προσωπικές πληροφορίες 310.000 Αμερικανών πολιτών. Τα θύματα είναι δέκα φορές περισσότερα από ό,τι είχε ανακοινώσει η εταιρεία το Μάρτιο.Οι κλεμμένοι κωδικοί χρησιμοποιήθηκαν 59 φορέςΣύμφωνα με το Reuters, ο μητρικός όμιλος της εταιρείας, η αγγλο-ολλανδική Reed Elsevier διαπίστωσε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ότι οι κλεμμένοι κωδικοί είχαν χρησιμοποιηθεί 59 φορές στο τμήμα Seisint της LexisNexis, το οποίο καταχωρεί τα προφίλ εκατομμυρίων πολιτών αναλύοντας τίτλους ιδιοκτησίας και άλλα δημόσια αρχεία. Οι πληροφορίες πωλούνται συνήθως στις Αρχές και σε οικονομικά ιδρύματα.

Οι πληροφορίες που υπεκλάπησαν περιλάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, όχι όμως ιατρικά και πιστωτικά ιστορικά ή άλλες οικονομικές πληροφορίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά πλαστοπροσωπίας που να αφορούν τα θύματα, αν και θεωρητικά υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, για παράδειγμα στην περίπτωση που ο ένοχος χρησιμοποιήσει ξένους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης για να αιτηθεί πιστωτικές κάρτες.

Η LexisNexis διαβεβαιώνει πάντως ότι θα έρθει σε επικοινωνία με όλα τα θύματα και θα αναλάβει να ελέγξει για λογαριασμό τους τις οικονομικές συναλλαγές που γίνονται στο όνομά τους.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency