Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
11/04/2005

Προσοχή στα "ψεύτικα" μηνύματα για Windows Updates

Σελίδα της Microsoft σχετική με την ασφάλεια, ενημερώνει τους χρήστες πως να διακρίνουν τα "ψεύτικα" updates. Γενικά υπάρχει ένα ξέσπασμα στο Internet με τα μηνύματα μέσο email αλλά και σε διάφορες "ύποπτες" σελίδες τα οποία αναφέρουν ότι υπάρχει κάποιο νέο security update από την Microsoft.Αυτά τα e-mail με τα ψευδή μηνύματα, διακινούνται ευκόλα από άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν, και συνήθως αποστέλουν το μήνυμα σε όλους τους φίλους τους νομίζοντας ότι πρόκειται για κάτι σημαντικό.

Το πλαστό αυτό μήνυμα περιλαμβάνει κάποιον σύνδεσμο για κάποια σελίδα στο Internet η οποία έχει τα απαραίτητα αρχεία για να κάνετε το update.

Από το Technews.gr

Αλλά οποιοσδήποτε κατεβάσει κάποιο από αυτά τα αρχεία θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για αρχεία με διάφορους ιούς, τα οποία ανοίχουν κάποια "ports" στον υπολογιστή σας και δίνουν πρόσβαση στους δημιουργούς του ιού, βάζοντας σε κίνδυνο τα αρχεία σας, αλλά και την λειτουργία όλου του υπολογιστή σας.

Φυσικά στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν έχετε εγκατεστημένο κάποιο πρόγραμμα για προστασία από τους ιούς, θα γλυτώσετε από τα χειρότερα, αλλά πάντα θα πρέπει να προσέχετε για τέτοιου είδους μηνυμάτων. Όταν αναβαθμίζετε το λειτουργικό σας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην χρησιμοποιείτε την σελίδα της κάθε εταιρίας (π.χ. Microsoft Windows Update) για να κάνετε κάτι τέτοιο, και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency