Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
04/04/2005

Κατασκευή νέου διαστημικού κέντρου στα σχέδια της Κίνας

Το Πεκίνο σκοπεύει να κατασκευάσει και τέταρτο κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua. Η Κίνα το 2003 έγινε η τρίτη χώρα του κόσμου με δυνατότητα επανδρωμένων αποστολών. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού New Scientist, το νέο διαστημοδρόμιο είναι πιθανόν να κατασκευαστεί στη νοτιοανατολική επαρχία του Χαϊνάν, το οποίο προσφέρεται για εκτοξεύσεις, καθώς βρίσκεται μόνο 20 μοίρες βόρεια του ισημερινού - όσο πιο κοντά στον ισημερινό βρίσκεται η τοποθεσία εκτόξευσης, τόσο περισσότερη επιτάχυνση κερδίζει ο πύραυλος από την περιστροφή της Γης.

Σύμφωνα με το Xinhua, η Κίνα κατασκευάζει ακόμα ένα κέντρο 0,8 τετραγωνικών χιλιομέτρων κοντά στη Σαγκάη, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2010 και θα χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη πυραυλοφορέων και δορυφόρων.

Η επανδρωμένη αποστολή του 2003 αναχώρησε από το κέντρο του Ζιουκουάν στην επαρχία του Γκανσού. Από την ίδια τοποθεσία προγραμματίζεται να εκτοξευτεί και το δεύτερο επανδρωμένο σκάφος της Κίνας τον φετινό Οκτώβριο.

Η Κίνα έχει ανακοινώσει επίσης σχέδια για αποστολές στη Σελήνη αλλά και για την κατασκευή διαστημικού σταθμού έως το 2020.

Η χώρα έχει δηλώσει πάντως πρόθυμη να συνεργαστεί με άλλες χώρες στις διαστημικές επιχειρήσεις, για παράδειγμα στο πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ο τότε διοικητής της NASA Σον Ο΄Κιφ συναντήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με τον Σαν Λαϊάν, διευθυντή της κινεζικής Εθνικής Υπηρεσίας Διαστήματος, αλλά η συνεργασία των δύο υπηρεσιών συναντά τώρα εμπόδια λόγω της διπλωματικής έντασης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency