Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
04/04/2005

Έξι μήνες ανέχθηκε το ενυδρείο του Μόντερεϊ το μεγάλο λευκό καρχαρία

Η πλέον φιλότιμη προσπάθεια να διατηρηθεί σε αιχμαλωσία ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας τερματίστηκε την Παρασκευή στο Ενυδρείο του Κόλπου του Μόντερεϊ στην Καλιφόρνια έπειτα από έξι μήνες. Ο θηλυκός καρχαρίας αναγκαστικά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς είχε αρχίσει να σκοτώνει άλλα ψάρια στη δεξαμενή.

Ο καρχαρίας, που πιάστηκε τυχαία στα δίχτυα ενός ψαρά σε αμερικανικά νερά τον Αύγουστο, παρέμεινε στο ενυδρείο 198 ημέρες. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 16 ημέρες.

Αν και ο καρχαρίας παρέμεινε υγιής, και πήρε μάλιστα και 50 κιλά όσο παρέμεινε στην πισίνα, τις τελευταίες εβδομάδες είχε αρχίσει να επιδεικνύει πραγματική κυνηγετική συμπεριφορά. Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας (Carcharodon carcharias) είναι γνωστός όχι μόνο για το μέγεθός του αλλά και για την επιθετική του συμπεριφορά.

Νωρίτερα φέτος, ο καρχαρίας του ενυδρείου, που είχε φτάσει τα δύο μέτρα μήκος και τα 180 κιλά βάρος, επιτέθηκε και σκότωσε δύο μεγάλους γαλέους και τραυμάτισε άσχημα το ρύγχος του χτυπώντας το πάνω στα τοιχώματα της δεξαμενής. Οι υπεύθυνοι θεωρούν τη συμπεριφορά αυτή ένδειξη στρες.

Πάντως πριν απελευθερωθεί, το επικίνδυνο ψάρι σημαδεύτηκε με έναν ραδιοπομπό ο οποίος είναι προγραμματισμένος να αναδυθεί στην επιφάνεια της θάλασσας έπειτα από ένα μήνα για να μεταδώσει μετρήσεις μέσω δορυφόρου.

Το ενυδρείο του Μόντερεϊ σκοπεύει πάντως να συνεχίσει να μελετά τους μεγάλους λευκούς και σκοπεύει μάλιστα να αιχμαλωτίσει και άλλον -τους έξι μήνες της παραμονής του λευκού καρχαρία, οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατα 30%.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency