Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
04/04/2005

Το SLI μπορεί να δουλέψει και με περισσότερες από 2 κάρτες!

Η NVIDIA οδήγει ακόμα την κούρσα με την τεχνολογία SLI, παρόλο που η ATI προσπαθεί να ολοκληρώσει τη δικιά της τεχνολογία που θα επιτρέπει 2 κάρτες γραφικών να δουλεύουν παράλληλα σε ένα σύστημα. Από ότι φαίνεται η Nvidia ξεφεύγει ακόμα περισσότερο αφού διάφορες αναφορές λένε ότι το SLI μπορεί να δουλέψει και με περισσότερες από 2 κάρτες γραφικών! Είναι δυνατό να υπάρξουν μέχρι και τέσσερις κάρτες ταυτόχρονα!

Πώς γίνεται αυτό; Διαβάστε παρακάτω..

Ήδη μερικές εταιρίες όπως η Gigabyte και η Asus έχουν κατασκευάσει κάρτες γραφικών με 2 επεξεργαστές 6600GT επάνω σε μια πλακέτα. Στην CeBIT η Asus είχε σχεδόν έτοιμη μια κάρτα με δύο επεξεργαστές της σειράς 6800. Οι δύο επεξεργαστές βρίσκονται επάνω στην ίδια κάρτα και δουλεύουν μαζί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία SLI.

Αυτό που αναμένουμε σύντομα είναι μια κάρτα από την Asus με δύο επεξεργαστές 6800 Ultra (τους κορυφαίους της Nvidia αυτή τη στιγμή) η οποία θα είναι μάλλον η κάρτα που θα σπάσει όλα τα ρεκόρ (με την χρήση των κατάλληλων drivers). Δύο κάρτες με δύο επεξεργαστές η κάθε κάρτα θα έχει ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα και θα είναι η μοναδική λύση για το προσεχές μέλλον, αφού δεν θα υπάρξουν (σύντομα τουλάχιστο) motherboard με περισσότερες από δύο υποδοχές για κάρτες γραφικών. Σίγουρα, στο μέλλον θα δούμε τέτοια motherboard αλλά το κόστος ενός συστήματος με περισσότερες από δύο κάρτες θα είναι πολύ μεγάλο για την πλειοψηφία των χρηστών.

Το σημαντικό στην υποθέση είναι ότι οι κάρτες με δύο ενσωματομένους επεξεργαστές αποδίδουν καλύτερα από ότι δύο διαφορετικές κάρτες (με τους αντίστοιχους επεξεργαστές) σε σύνδεση SLI. Περιμένουμε πως και πως κάποια αποτελέσματα αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να κυκλοφορίσει η Nvidia τους νέους drivers της σειράς 90 που θα υποστηρίζουν SLI με περισσότερους από δύο επεξεργαστές.

Από το Technews.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency