Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/04/2008

Οι ανιστόρητες θεωρίες για την Ομηρική Ιθάκη του κ. Μπιτλστόουν και τα μεγαλοσυγκροτήματα...

Σημαντικό άρθρο δημοσίευσε στην εφημερίδα «Η Φωνή της Ιθάκης» - φύλλο Απριλίου - ο πρώην, επί σειρά ετών, Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Μάκης Φόρτες.

Στο άρθρο του που έχει τον τίτλο «Ζητείται αξιοπρέπεια» ασχολείται με δύο διαφορετικά γεγονότα (αρχαιολογικό & πολιτικό) που «πέρασαν στις μέσα σελίδες τής καθημερινής μας ζωής».

Στο αρχαιολογικό γεγονός που ενδιαφέρει την Ιθάκη και το σύλλογο μας ο κ. Φόρτες ασχολείται με την προσπάθεια του Βρετανού επιχειρηματία κ. Ρ. Μπιτλστόουν να πείσει με άθλια επιχειρήματα ότι η Ομηρική Ιθάκη βρίσκεται στην Παλλική της Κεψοίλονιάς!

Αναφέρει, συγκεκριμένα: «Στις 30 Δεκεμβρίου 2007 στο ένθετο περιοδικό "Βημαmagazino” της Κυριακάτικης εφημερίδας «Βήμα» δημοσιεύεται τετρασέλιδη συνέντευξη του κ. Μπιτλστόουν ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, ανερυθρίαστα μεταξύ των άλλων υποστηρίζει:

"Οι κάτοικοι της Ιθάκης Θα πρέπεί να σκεφτούν το ενδεχόμενο ότι το νησί τους είναι το «Δουλίχιον»... ένα νησί πολύ πιο σημαντικό στο έργο του Ομήρου από την πατρίδα του Οδυσσέα, καθώς ήταν εκείνο που έστειλε τους περισσότερους μνηστήρες στην Πηνελόπη»!! Κι ακόμη: «Οι Κεφαλονίτες λύνουν ένα μακροχρόνιο πρόβλημα: το γιατί οι κάτοικοι του Αργοστολίου έχουν τόσες διαφορές με τους κατοίκους του Ληξουρίου και των γύρω χωριών»!!!

Στη συνέχεια ο τ. Δήμαρχος θεωρεί: «Ότι η αποδοχή χωρίς αντίσταση των ανιστόρητων αυτών ισχυρισμών σημαίνει ότι η κοινωνία μας είναι χαμηλών αντανακλαστικών και ανεκτική σε κάθε πρόκληση - πρόβλημα. Γιατί τι άλλο συμβαίνει όταν: οι αιώνιοι όρκοι για την ιστορική αλήθεια και τη γνησιότητα της Ομηρικής Ιθάκης συνοδεύονται ... με τη σιωπηρή υποταγή στα μεγαλοσυγκροτήματα που προβάλλουν εξοργιστικά τις ανιστόρητες θεωρίες του κάθε κ. Μπιτλστόουν»

Εμείς αφού συγχαρούμε τον κ. Φόρτε για την ευθυκρισία και την τόλμη του, θα καταγγείλουμε ότι κάποια «μεγαλοσυγκροτήματα» έχουν αγοράσει στη «Θηνιά» 3.000 στρέμματα γης και προσπαθούν εκεί για τουριστικούς λόγους να τοποθετήσουν την «Ομηρική Ιθάκη» διαφημίζοντας στα ΜΜΕ με τεράστια ποσά μια δήθεν επιστημονική θεωρία προκαλώντας το κοινό νου! Ντροπή!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ
«ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ»

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency