Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
14/01/2022

Το παράξενο εκκλησάκι στην κορυφή του βουνού που μοιάζει σα να μην είναι στην Ελλάδα

Μικρές και μεγαλύτερες, οι εκκλησίες της Ελλάδας ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους, την ιστορία τους και πολλές φορές για το σημείο στο οποίο βρίσκονται.

Κάποιες από αυτές και για τα τρία αυτά χαρακτηριστικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι αδιαμφισβήτητα το εκκλησάκι που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και αν το δεις για πρώτη φορά, θαρρείς και βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα.

Ο λόγος για τον Προφήτη Ηλία στο όρος Βόρας ή αλλιώς Καϊμάκτσαλαν. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο εκκλησάκι – μνημείο Σέρβων πεσόντων με μοναδική αρχιτεκτονική που εντυπωσιάζει. Όταν δε ντύνεται στα λευκά, το σκηνικό μοιάζει παραμυθένιο.

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του βουνού χτίστηκε όταν οι Έλληνες παραχώρησαν στους Σέρβους με σκοπό να χτίσουν ένα μνημείο στους νεκρούς τους μετά τη μάχη του 1916. Όποιος καταφέρει και φτάσει στην κορυφή νιώθει ένα δέος μπροστά σε αυτή την εικόνα που δημιουργεί η ιδιαίτερη εκκλησία.

Πηγή: https://www.newsit.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency