Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/12/2021

Το Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού του Αίνου!

Μερικά μόνο λεπτά στον Εθνικό Δρυμό Αίνου είναι αυτό που αποκαλούμε «ο ορισμός της αποσύνδεσης από την καθημερινότητα».

Αν ονειρεύεστε την ευεργετική επίδραση της καταπράσινης φύσης και ταυτόχρονα λαχταράτε να εξερευνήσετε ένα Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού (το πρώτο θεσμοθετημένο στην Ελλάδα, υποψήφιο μέλος του IDA, International Dark Sky Park), από όπου μπορείτε μέσω ενός υπερσύγχρονου τηλεσκοπίου να παρατηρήσετε τον γαλαξία μας και να νιώσετε συνδεδεμένοι με την απεραντοσύνη και τη γοητεία του σύμπαντος, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη διαδρομή προς τον Αίνο. Στην είσοδο του δρυμού, λίγο πριν τα 1.000 μ. υψόμετρο, η ομάδα διαχείρισης του φορέα θα αναλάβει να σας ξεναγήσει, ενώ, σε συνεννόηση μαζί τους, μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε σκηνή, ανάμεσα σε κουκουβάγιες και νυχτοπεταλούδες. Όλα αυτά τη νύχτα, γιατί τη μέρα θα περιπλανηθείτε σε μια έκταση 30.000 στρεμμάτων, περιτριγυρισμένοι από τη μοναδική Κεφαληνιακή Ελάτη (Abies cephalonica) και, αν είστε τυχεροί, ίσως συναντήσετε στα νοτιοανατολικά κάποιο από τα μικρόσωμα ημιάγρια άλογα Equus caballus. Συνιστώμενο μονοπάτι, από το Διγαλέτο προς την υψηλότερη κορυφή, τον Μέγα Σώρο (1.628 μ.), όπου στην αρχαιότητα θρυλείται ότι ήταν θυσιαστήριο στον Αίνειο Δία.

Πηγή: https://www.incredible-greece.com/el/kefalonia/parko-skoteinoy-oyranoy-toy-ainoy?fbclid=IwAR3BqwURQD3UrARdrx-mw8wVh-96rTq4k91ND_xVLnrRI7wEOQxj4fKosJc

 

 

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency