Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/12/2021

Ηλίας Τουμασάτος - Νέο βιβλίο «Ψυχολογία στο Σχολείο»

Κυκλοφόρησε, αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, και διανέμεται δωρεάν μέσω της πλατφόρμας research gate, το βιβλίο του Ηλία Τουμασάτου Ψυχολογία στο σχολείο.

Το σχολείο είναι ένας χώρος δυναμικός, ένα κοινωνικό και αναπτυξιακό «εργοτάξιο», όπου κάθε στιγμή χτίζονται και γκρεμίζονται δεσμοί, βιώνονται εμπειρίες, δημιουργούνται και διαρρηγνύονται σχέσεις, ξεσπούν και καταλαγιάζουν κρίσεις. Καμία «συνταγή» δεν είναι εγγυημένα επιτυχημένη. Αυτό το βιβλίο απλώς προτείνει, με βάση τα πορίσματα της επιστήμης, ενδεικτικές παρεμβάσεις, με όσο πιο απλό και εύληπτο τρόπο γίνεται, και απευθύνεται σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας: Εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων, γονείς και κηδεμόνες και μαθητές. Στόχος; Να υπογραμμίσει πόσο μεγάλη σημασία έχει η προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης, αλήθειας, αλληλεγγύης, ανεκτικότητας αλλά και ανθεκτικότητας στον ευαίσθητο χώρο του σχολείου. Κλίμα δύσκολο να χτιστεί, εύκολο να γκρεμιστεί, ακόμα πιο δύσκολο να διατηρηθεί. Αυτή η προσπάθεια είναι επίπονη όσο και αναγκαία – εργώδης όσο και συναρπαστική.

Μπορείτε να διαβάσετε και να μεταφορτώσετε δωρεάν το βιβλίο από την ηλεκτρονική
διεύθυνση
https://www.researchgate.net/publication/357032248_Psychologia_sto_scholeio


Ο Ηλίας Τουμασάτος (1974-) είναι εκπαιδευτικός κοινωνικών επιστημών στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος των τμημάτων Νομικής και Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, διδάκτορας Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, και κάτοχος MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία του Παν. Λευκωσίας. Η Ψυχολογία στο Σχολείο είναι το ενδέκατο βιβλίο του. Έχει συγγράψει λογοτεχνικά βιβλία αλλά και μελέτες γύρω από το θέατρο, την
σύγχρονη ιστορία και την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας.


Το βιβλίο έχει εκδοθεί και προσφέρεται δωρεάν με άδεια creative commons.

Διανέμεται δωρεάν: στην ηλεκτρονική διεύθυνση (σε μορφή αρχείου pdf)

https://www.researchgate.net/publication/357032248_Psychologia_sto_scholeio

Με εκτίμηση, εκδόσεις IONICA

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency