Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
15/10/2021

Φθινοπωρινή Περιποίηση και Φροντίδα Μαλλιών

Μετά από τις καλοκαιρινές βουτιές και την έκθεση στον ήλιο, έρχεται η εποχή που τα μαλλιά κάθε γυναίκας απαιτούν έξτρα περιποίηση και φροντίδα.

Το φθινόπωρο είναι άλλωστε μια εποχή που μας κάνει να θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στον εαυτό μας, μια εποχή που θέτουμε νέους στόχους και επιδιώκουμε μια καλύτερη εκδοχή μας.

Παρ΄ όλο που η περιποίηση που ακολουθεί η κάθε γυναίκα μπορεί να αλλάζει με βάση τις ανάγκες και την κατάσταση των δικών της μαλλιών, παρακάτω θα δούμε τα βήματα που αποτελούν τη βάση μιας σωστής περιποίησης και προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τα ακολουθήσετε για να δείτε τη διαφορά που επιθυμείτε στα μαλλιά σας.

Επίσκεψη στο κομμωτήριo

Και φυσικά, η σωστή φροντίδα δεν θα μπορούσε να μην ξεκινάει με μια επίσκεψη στο κομμωτήριο, αφού πρόκειται για το Α και το Ω στην περιποίηση των μαλλιών. Για να δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε,θα πρέπει πρώτα τα μαλλιά σας να αποκτήσουν ένα μήκος υγιές. Μόλις φύγουν οι ταλαιπωρημένες άκρες, η όψη τους θα αλλάξει και θα αποκτήσουν μια πιο υγιή και φρέσκια εικόνα.

Σωστό λούσιμο

Το πώς και με τι πλένουμε τα μαλλιά μας επηρεάζει άμεσα την τελική τους εικόνα. Κι ενώ πολλές φορές το ξεχνάμε και δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που λουζόμαστε, καλό είναι να θυμόμαστε ότι πρέπει να πλένουμε τα μαλλιά μας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ με τα δάχτυλα και όχι με τα νύχια μας. Επιπλέον, δεν πρέπει να τρίβουμε τα μαλλιά μεταξύ τους και το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό. Στη συνέχεια, όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με την πετσέτα, πάλι δεν πρέπει να τα τρίβουμε μεταξύ τους, ενώ πριν το χτένισμα, ένα σπρέι στις άκρες των μαλλιών βοηθάει τη διαδικασία. Τέλος, καλό είναι να χτενίζουμε πρώτα τις άκρες και στη συνέχεια να ανεβαίνουμε προς τις ρίζες.

Χαλαρωτικό μασάζ κεφαλιού

Το μασάζ ενισχύει τη ροή του αίματος και βοηθάει στο να έχουν τα μαλλιά μας μια όμορφη όψη. Το μασάζ στην περιοχή της κεφαλής πρέπει να γίνεται μόνο με τις άκρες των δαχτύλων, ποτέ με τα νύχια. Καλό είναι να κάνουμε μασάζ δύο φορές την εβδομάδα για περίπου δέκα λεπτά. Πρόκειται για μια χαλαρωτική διαδικασία που, εκτός από τις ευεργετικές της ιδιότητες,
βοηθάει να χαλαρώσουμε και να αποφορτιστούμε από το άγχος και την πίεση της ημέρας.

Μάσκες Μαλλιών

Φυσικά, από τη φθινοπωρινή περιποίηση των μαλλιών μας δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μάσκες μαλλιών, οι οποίες θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη φροντίδα τους και θα συμβάλουν σημαντικά στο να αποκτήσουν τα μαλλιά μας ένα όμορφο αποτέλεσμα. Μπορείτε εύκολα να βρείτε μάσκες μαλλιών από το fotopharmacy.com κι όχι μόνο, αφού υπάρχουν σε ποικιλία στην αγορά. Και βέβαια, η φροντίδα των μαλλιών δεν τελειώνει με το πέρας του φθινοπώρου. Καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο της εμφάνισης μας, κάθε εποχή πρέπει να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας όσο περισσότερο μπορούμε. Πρόκειται άλλωστε για μια καλή… δικαιολογία για να ξεκλέβουμε λίγο παραπάνω χρόνο για τον εαυτό μας.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency