Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/06/2021

Χαλιά Σαλονιού: Tips Για να Κάνετε τη Σωστή Επιλογή

Το σαλόνι είναι ο χώρος υποδοχής των καλεσμένων μας, το πρώτο σημείο που βλέπει κάποιος μόλις έρχεται στο σπίτι μας, καθώς και το μέρος όπου περνάμε πολύ χρόνο κι εμείς οι ίδιοι, για να χαλαρώσουμε. Πρέπει να είναι, λοιπόν τακτοποιημένο και όμορφα διακοσμημένο, για να μας φτιάχνει τη διάθεση και να δίνει στυλ. Φυσικά, πρέπει να δίνουμε και ιδιαίτερη βάση στο χαλί που θα επιλέξουμε για το σαλόνι μας, καθώς αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης του χώρου. Αν θέλετε να κάνετε τη σωστή επιλογή χαλιού, παρακάτω θα βρείτε κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές.

 

Το Timing είναι τα πάντα

Αν θέλετε να χτίσετε όλη τη διακόσμηση γύρω από το χαλί, τότε επιλέξτε πρώτα αυτό και μετά συνεχίστε με όλα τα υπόλοιπα. Οι περισσότεροι, ωστόσο ξεκινούν από τη διακόσμηση και στο τέλος επιλέγουν το χαλί που ταιριάζει. Αποφασίστε από πριν τι προτιμάτε και ξεκινήστε την αναζήτηση!

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος

Μην επιλέγετε χαλιά που είναι μικρά για τον χώρο, αντιθέτως να προτιμάτε μεγάλα χαλιά που να τον γεμίζουν όμορφα. Επίσης, το σχήμα που έχει το κάθε δωμάτιο αποτελεί οδηγό για την σωστή επιλογή χαλιού, επομένως δώστε ιδιαίτερη βάση και σε αυτό.

Βάλτε χρώμα

Επιλέξτε χαλιά με όμορφα χρώματα και μοτίβα (για τα οποία μπορείτε να πάρετε ιδέες από τα χαλιά σαλονιού Εφραίμογλου) και αποφύγετε το απλό λευκό ή το μαύρο, καθώς το σαλόνι είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος του σπιτιού και ένα μονόχρωμο λευκό ή μαύρο χαλί σε αυτό το σημείο του σπιτιού θα χρειάζεται συνεχώς καθάρισμα. Ειδικά, αν έχετε και κάποιο κατοικίδιο, τα χαλιά με μοτίβα και διάφορα χρώματα θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Υφή

Σκεφτείτε από πριν τι υφή θα θέλατε να έχει το χαλί σας, ώστε να ταιριάζει στο γούστο και στο στυλ σας. Υπάρχουν χαλιά με διάφορες υφές εκεί έξω, οπότε μια καλή έρευνα θα σας έβρισκε πιο προετοιμασμένους και θα έκανε την επιλογή πιο εύκολη.

Κάντε layering

Μια πρόταση που προτιμάται πολύ τελευταία είναι το layering στα χαλιά. Συνδυάστε χαλιά μεταξύ τους, τοποθετήστε τα με τους πιο ευφάνταστους τρόπους και δημιουργήστε ένα αποτέλεσμα μοναδικό και πολύ μοντέρνο.

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency