Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
23/04/2021

23 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Είναι πράγματι οδυνηρό να μην μπορεί η ανθρωπότητα να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) εξαιτίας της πανδημίας.

Είναι πράγματι ειρωνικό να ξημερώνει η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και να μην έχεις πρόσβαση στα βιβλιοπωλεία και τις Βιβλιοθήκες, να μην πραγματοποιείται – ζωντανά, όχι διαδικτυακά - καμιά Έκθεση Βιβλίου εξαιτίας του κορωνοϊού. Πάντως σε αυτήν την περίοδο της απομόνωσης και του εγκλεισμού το βιβλίο έπαιξε και παίζει το θαυματουργό του ρόλο: μας ανοίγει μικρά και μεγάλα «παράθυρα», καθώς μας κρατάει συντροφιά, μας τροφοδοτεί με νέες γνώσεις, μας στηρίζει ψυχολογικά. Δε σταμάτησαν, επίσης, αυτόν τον καιρό να γράφουν οι συγγραφείς, να γνοιάζονται για το αναγνωστικό τους κοινό, να μετακενώνουν στα νέα βιβλία τους τις πρωτόγνωρες εμπειρίες, τα ερωτήματα και τους
προβληματισμούς τούτης της προβληματικής περιόδου. Ωστόσο, δεν υποτιμάμε τις αρνητικές συνέπειες που η πανδημία έχει προκαλέσει στον επαγγελματικό χώρο του βιβλίου. Γι’ αυτό και παραμένει επιτακτική η υποχρέωση της Πολιτείας να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα αλλά και στα χρονίζοντα προβλήματα τα σχετικά με την παραγωγή και διακίνηση του βιβλίου. Είναι, επίσης, επείγουσα η ανάγκη να πάρει η Πολιτεία ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των Βιβλιοθηκών, Δημόσιων και Σχολικών (οικονομική ενίσχυση, διορισμοί βιβλιοθηκονόμων κ.λπ.).
Είμαστε πεπεισμένοι ότι παρά τα όποια προβλήματα το βιβλίο θα εξακολουθεί να συμβάλλει στην προώθηση και διεύρυνση της πολιτιστικής και κοινωνικής προόδου της ανθρωπότητας.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency