Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/04/2021

UV Tattoos: Σε περίπτωση που θέλεις όντως ένα διακριτικό τατουάζ, μπορείς να κάνεις ένα αόρατο

Το νέο trend στα τατουάζ είναι αυτo που τα θέλει να φαίνονται μονάχα στο φως του black light.

 

Όσο για το που θα βρεις τέτοιες λάμπες το 2021, δεν μπορώ να σε βοηθήσω, έχασα τα ίχνη τους από τα τέλη των 90όταν κυριαρχούσαν στα psychedelic trance party που πήγαινα και όταν χαμογελούσα έλαμπαν τα δόντια μου. Ωστόσο, η τελευταία λέξη στη μόδα των tattoo τα θέλει αόρατα στο κανονικό φως, επομένως δε θα μπορούσαν να είναι πιο διακριτικά. Αν αυτό που αναζητάς είναι κάτι που κυρίως να μην φαίνεται, ζήτησε από τον tattoo artist σου -όταν ανοίξει-ένα UV τατουάζ. 

Κάποτε ως φοιτήτρια εργάστηκα σε ένα tattoo studio και εξυπηρετούσα τον κόσμο να επιλέξει το σχέδιο που θα χτυπούσε πάνω του. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που μου έκαναν ήταν “Αν το μετανιώσω, αφαιρείται;” Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων έρχονταν για να κάνουν κάτι υπό τον φόβο ότι θα το μετανιώσουν. Δεν κορόιδεψα ποτέ κανέναν. Του εξηγούσα ότι και να αφαιρεθεί, αφού αυτό γίνεται υπό προϋποθέσεις, το δέρμα τους δεν θα είναι ποτέ όπως πριν.

Τώρα που βλέπω αυτά τα αόρατα τατουάζ, διαπιστώνω ότι μάλλον είναι ιδανικά για όσους φοβούνται μην τα μετανιώσουν. Θα τα βλέπουν τόσο σπάνια που δεν θα θυμούνται καν ότι τα έχουν.

Aυτό που θα έπρεπε να γνωρίζεις είναι ότι ο FDA (Food and Drug Administration) δεν έχει δώσει την έγκρισή του σε όλα τα μελάνια για έγχυση μέσα στο σώμα και το ultraviolet (UVμελάνι είναι ένα από αυτά που δεν εγκρίθηκαν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει οπωσδήποτε να το αποφύγεις. Απλώς σημαίνει ότι επειδή δεν είναι ευρέως διαδεδομένο θα πρέπει να προσέξεις τον καλλιτέχνη στον οποίο θα απευθυνθείς για να κάνεις το συγκεκριμένο τατουάζ ώστε να μην αντιμετωπίσεις κάποιο δερματολογικό, αλλεργικό ή άλλου είδους πρόβλημα.

Όσον αφορά στο ultraviolet μελάνι δεν είναι εντελώς αόρατο ειδικά τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο. Όταν θρέψει εντελώς δηλαδή μετά από 12 με 18 μήνες, τότε θα γίνει αόρατο με γυμνό μάτι. Κάθε μήνα μετά την επούλωση ξεθωριάζει όλο και πιο πολύ μέχρι που δεν φαίνεται παρά μόνο στο black light. Τέλος θα πρέπει να γνωρίζεις ότι κοστίζουν πιο ακριβά από τα κανονικά tattoo και δεν γίνονται -ακόμη τουλάχιστον- σε όλα τα tattoo studio. 

πηγή: https://www.savoirville.gr/

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency