Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
06/04/2021

Facebook - ΗΠΑ: Προσωπικά δεδομένα μισού δισ. χρηστών σε ιστότοπους hackers

Tα προσωπικά δεδομένα περίπου μισού δισεκατομμυρίου χρηστών του Facebook, στοιχεία που περιλαμβάνουν και τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τους τηλεφώνων, δημοσιεύθηκαν σε ιστότοπο που χρησιμοποιείται από hackers. 

 

 Υπάρχουν δεδομένα για πάνω από 32 εκατομμύρια λογαριασμούς στις ΗΠΑ, 11 εκατομμύρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6 εκατομμύρια στην Ινδία σύμφωνα με τον Alon Gal, υπεύθυνο της εταιρίας, Hudson Rock για θέματα κυβερνοασφάλειας.«Σε μερικές περιπτώσεις οι πληροφορίες αφορούν το πλήρες όνομα, την τόπο διαμονής, διευθύνσεις email, τηλεφωνικούς αριθμούς και την προσωπική κατάσταση των χρηστών» σημείωσε ο ειδικός.

Η εταιρία Hudson Rock, έδειξε στο CNNi τους τηλεφωνικούς αριθμούς δυο ανώτερων στελεχών που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα.

 Σημειώνεται πως η διαρροή, αναφέρθηκε αρχικά στον ενημερωτικό ιστότοπο «Ιnsider».

Από την πλευρά του το Facebook μέσω της εκπροσώπου του, Andy Stone η οποία μίλησε στο CNNi, το περασμένο Σάββατο, υποστήριξε πως πρόκειται για παλιά δεδομένα τα οποία έχουν επισημανθεί από το 2019. Εντοπίσαμε και αποκαταστήσαμε το συγκεκριμένο θέμα τον Αύγουστο του 2019.

Ωστόσο, το Facebook δεν διευκρίνισε εάν ενημέρωσε τους χρήστες των οποίων οι πληροφορίες είχαν δημοσιευθεί στον ιστότοπο.Επιπλέον, η Stone συμπλήρωσε πως αφαιρέσαμε την δυνατότητα χρήστες να βρίσκουν άλλους χρήστες μέσω του τηλεφωνικού αριθμού, τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram, μια λειτουργία η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω ενός σύνθετου κώδικα και ο οποίος μπορεί να «μιμηθεί» το Facebook. Με πιο απλά λόγια, εντοπίζοντας αρχικά τον τηλεφωνικό αριθμό, στη συνέχεια μπορεί να εντοπιστεί ο χρήστης στον οποίο ανήκει.

Μολονότι τα δεδομένα είναι από το 2019, μπορεί να είναι χρήσιμα για τους hackers που ασχολούνται με κλοπές προσωπικών δεδομένων.Επιπλέον, ο Alon Gal, σημείωσε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, πως η συγκέντρωση των δεδομένων και η προώθηση τους σε ιστοτόπους που έχουν πρόσβαση hackers, τα κάνει πολύ περισσότερο προσβάσιμα.Τέλος, η Rachel Tobac της SocialProof Security είπε μιλώντας στο CNNi: «Αυτού του τύπου τα δεδομένα αποτελούν αντικείμενο για το οποίο οι hackers σπαταλούν πολύ χρόνο προκειμένου να πραγματοποιήσουν». Με αυτή τη διαρροή, είναι όλα συγκεντρωμένα και εύκολα προσβάσιμα πράγμα που κάνει αυτές τις επιθέσεις πιο εύκολες και πιο γρήγορες.

Πηγή: cnn.com

 

Πολυμέσα

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency