Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
06/04/2021

Λούβρο: Όλο το Μουσείο σε μία ψηφιακή πλατφόρμα - Δωρεάν περιήγηση σε 485.000 έργα τέχνης

Για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία του το Μουσείο του Λούβρου διαθέτει online το σύνολο των συλλογών του -485.000 έργα τέχνης- μέσα από μία νέα πλατφόρμα και μία ανανεωμένη, πιο σύγχρονη, άρα περισσότερο φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα

 

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, πέρα από τα έργα που εκτίθενται στα οκτώ τμήματα, μακροπρόθεσμα δάνεια αλλά και όσα βρίσκονται στις αποθήκες του Μουσείου, το οποίο παραμένει κλειστό -η Γαλλία βρίσκεται για τρίτη φορά σε πανεθνικό lockdown με ισχύ τουλάχιστον ενός μήνα

Μέχρι πρότινος, η ψηφιακή περιήγηση στους θησαυρούς του Λούβρου αφορούσε τα 30.000 έργα που βρίσκονται στις αίθουσες. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Λούβρου Ζαν Λικ Μαρτινέζ «το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμη και τους λιγότερο γνωστούς. Για πρώτη φορά έχουν όλοι δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο των συλλογών, από  υπολογιστή ή smartphone, είτε πρόκειται για έργα που εκτίθενται στο μουσείο, είτε για δάνεια, ακόμη και έργα που βρίσκονται στις αποθήκες. Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά!».

Μεταξύ άλλων, οι ψηφιακοί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το μουσείο ανά όροφο και ανά αίθουσα με τη βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη. 

Η πανδημία κρατά κλειστό το Λούβρο -το μουσείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο- από τον περασμένο Οκτώβριο, γεγονός που ωστόσο έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση για ευρείας κλίμακας εργασίες ανακαίνισης.

Πηγή: cnn.com

Πολυμέσα

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency