Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/01/2021

Μήλα: Η ελληνική ταινία με φωτογραφική πινελιά που εντυπωσιάζει και πάει στα Όσκαρ!

Η ταινία Μήλα του Χρήστου Νίκου εντυπωσιάζουν και είναι η ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

 

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

Το σενάριο είναι του Χρήστου Νίκου και του Σταύρου Ράπτη, ενώ παίζουν οι Άρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου και Αργύρης Μπακιρτζής. Διευθυντής Φωτογραφίας είναι ο Bartosz Swiniarski ενώ το μοντάζ έκανε ο Σταύρος Ράπτης.

Ο Χρήστος Νίκου και η σπουδαία ηθοποιός Cate Blanchett (executive producer) μιλήσανε σχετικά για την ταινία στο TheWrap.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο τμήμα Οριζόντων των Φεστιβάλ Βενετίας.

Η Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε κατά πλειοψηφία τη συγκεκριμένη ταινία, στις 27 Οκτωβρίου, ως την ελληνική συμμετοχή στα Όσκαρ, “για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει”.

Η ταινία γυρίστηκε με μόλις 250.000 ευρώ.

πηγή:www.pttl.gr

Πολυμέσα

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency