Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
15/01/2021

Πώς θα αποθηκεύσεις και θα καθαρίσεις σωστά τη μάσκα προστασίας σου

Είναι πολύ πιο εύκολο απ'όσο νομίζεις.

 Εδώ και αρκετό καιρό η μάσκα προστασίας έχει γίνει αναπόσπαστο αξεσουάρ της καθημερινότητάς μας. Η εν εξελίξει πανδημία του Κορονοϊού άλλαξε εντελώς τα δεδομένα ενώ η καθολική χρήση μάσκας μας ανάγκασε να έχουμε ολοένα και περισσότερες στην κατοχή μας. Υπάρχουν πολλά είδη διαθέσιμα με τις πιο δημοφιλείς να είναι οι υφασμάτινες και οι μη ιατρικές μάσκες μίας χρήσης.

Είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύεις σωστά τη μάσκα σου και φυσικά να την πλένεις τακτικά για να τη διατηρήσεις καθαρή. Ιδανικά φρόντισε να έχεις 2-3 μάσκες τις οποίες θα εναλλάσσεις και θα είναι πάντα πλυμένες. Επιπλέον θυμίσου να αφαιρείς σωστά τη μάσκα και να πλένεις τα χέρια σου με αντισηπτικό όταν αγγίζεις μια χρησιμοποιημένη μάσκα. Σήμερα αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου τη σωστή διαδικασία καθαρισμού και αποθήκευσης ώστε να είσαι απόλυτα ασφαλής.

  1. Εάν η μάσκα σου είναι υγρή ή βρώμικη από ιδρώτα, σάλιο, μακιγιάζ ή άλλα υγρά τοποθέτησέ την σε σφραγισμένη πλαστική σακούλα μέχρι να την πλύνεις. Φρόντισε να πλυθεί άμεσα για να αποφύγεις την πιθανότητα μούχλας.
  2. Εάν βγάζεις τη μάσκα σου για να φας ή να πιεις μπορείς άνετα να την τοποθετήσεις στην τσέπη, το πορτοφόλι ή σε μία ειδική θήκη. Βεβαιώσου ότι απολύμανες καλά τα χέρια σου πριν φορέσεις ξανά τη μάσκα σου.
  3.  Πλύνε την υφασμάτινη μάσκα σου κάθε φορά που βρωμίζει ή ιδανικά σε καθημερινή βάση. Μπορείς να την τοποθετήσεις στο πλυντήριο ρούχων άφοβα. Χρησιμοποίησε κανονικό απορρυπαντικό ρούχων και τις κατάλληλες ρυθμίσεις σύμφωνα με την ετικέτα του υφάσματος. Διαφορετικά μπορείς να την πλύνεις στο χέρι. Στέγνωσέ την με το πιστολάκι μαλλιών ή άφησέ την στην απλώστρα μέχρι να είναι τελείως στεγνή.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: unsplash.com

πηγή άρθρου:www.queen.gr

Πολυμέσα

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency