Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
14/01/2021

Το θαυμαστό πηγάδι του Αγίου Γερασίμου

Όταν πανηγυρίζει ο Άγιος και λιτανεύεται το Ιερό του σκήνωμα , το πηγάδι αυτό με εντυπωσιακό τρόπο συμμετέχει στον εορτασμό.

 

Στις δύο μεγάλες πανηγύρεις, στις 16 Αυγούστου, που εορτάζεται η κοίμησης του και στις 20 Οκτωβρίου που εορτάζεται η ανακομιδή του λειψάνου του είναι καθιερωμένο να γίνεται περιφορά του σκηνώματος του. Όταν η λιτανεία φτάσει στο πηγάδι που έχει ανοίξει ο Άγιος Γεράσιμος , γίνεται στάση και αναπέμπονται δεήσεις. Τη στιγμή αυτή λαμβάνει χώρα κάτι το καταπληκτικό. Το νερό του πηγαδιού ανεβαίνει μέχρι το χείλος, λες και θέλει να αντικρύσει και να προσκυνήσει το λείψανο του Αγίου και οι Χριστιανοί είτε με κάποιο δοχείο είτε με τα χέρια τους παίρνουν νερό να πιούν και να ευλογηθούν. 
Μόλις περάσει η ημέρα της εορτής και ακριβέστερα μόλις περάσει η 12η νυχτερινή ώρα , η στάθμη του νερού έχει χαμηλώσει και έχει επανέλθει στο σημείο που βρίσκονταν προηγουμένως. Αυτή η θαυματουργία τα τελευταία χρόνια δεν πραγματοποιείται. Απόσπασμα από το βιβλίο “Το θαύμα της Πίστεως” του Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Γουβάλη. Η φωτογραφία απεικονίζει τον προπολεμικό Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά.
 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency