Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
19/11/2020

Μοναδικός περίπατος στον Κούταβο!

Γράφει η Μαρίνα Μηνά

Μαγικές εικόνες έζησα σήμερα στον περίπατο που διέσχιζα στον όμορφο Κούταβο του Αργοστολίου.

Απόγευμα στο δειλινό δίπλα στο άλσος του Κουτάβου εν μέσω καραντίνας, απόλαυσα την μαγική σκηνή και καθώς ο ήλιος έγερνε, ένας σχηματισμός από πάπιες δεκαπέντε περίπου πτηνά απογειώνονται από τον Κούταβο με νοτιοδυτική πορεία.  Δίπλα τους ένας γλάρος άνευ σημασίας.... Κατόπιν μετά από περίπου πέντε λεπτά βλέπω το δεύτερο κοπάδι πάπιες, πάλι δεκαπέντε περίπου πτηνά απογειώνονται με την ίδια πορεία,  νοτιοδυτκά. Όμως το βλέμμα μου πάλι τον γλάρο είδε δίπλα τους, άνευ σημασίας,  κι΄άλλος.. πάντα με ένα γλάρο δίπλα τους.  Κάτι υπέροχο...

Μερικά παπάκια έτρεχαν να προλάβουν τους σχηματισμούς, μάταια όμως επέστρεφαν μετά από λίγο. Καθώς ο ήλιος χανόταν άρχιζαν να επιστέφουν οι γλάροι ένας,  ένας.. Εκεί πλέον κατανόησα ότι ο ρόλος των γλάρων δεν ήταν τυχαίος. Έδειχναν σαν πραγματικά θαλασσοπούλια την πορεία για τις ακτές της Αφρικής στα όμορφα παπάκια. 

Πόσο υπέροχη εικόνα ήταν αυτή που έζησα, η φύση μας δείχνει την τελειότητα της. Είμαστε πραγματικά τυχεροί που ζούμε μέσα στην φύση και μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτά τα αξιοθαύμαστα πράγματα του θεού. 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency