Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
03/11/2020

Ιδέες για “έξυπνα” μικρά διαμερίσματα

Με πολλά διαμερίσματα στα αστικά κέντρα να είναι μικρά σε μέγεθος, οι περισσότεροι από εμάς που ζούμε στην πόλη καλούμαστε να τα διαμορφώσουμε με σκοπό τόσο τη λειτουργικότητα όσο και την αισθητική τους.

 

Παρακάτω κάποιες ιδέες για να μεταμορφώσετε εύκολα το μικρό σας διαμέρισμα σε “έξυπνο”:

Χαμηλά έπιπλα με μικρό όγκο

Το πρώτο που πρέπει να φροντίσουμε σε ένα μικρό διαμέρισμα, είναι το πώς θα κερδίσουμε περισσότερο χώρο. Υπάρχει ένας απλός τρόπος να το πετύχουμε αυτό, αναδεικνύοντας το ύψος του σπιτιού. Για να φανεί ένα σπίτι πιο πιο ευρύχωρο, μία λύση είναι η χρήση χαμηλών επίπλων με μικρό όγκο. Πολλά σύγχρονα έπιπλα είναι αρκετά minimal αισθητικής με καθαρές γραμμές και μικρό όγκο. Τα έπιπλα αυτά εντυπωσιάζουν, χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για μικρά διαμερίσματα. Ακόμη, ένας ξυλουργός μπορεί να σχεδιάσει tailor-made έπιπλα που να ταιριάζουν στον χώρο του εκάστοτε σπιτιού.

 

idees-gia-exypna-mikra-diamerismata0

Γυάλινες επιφάνειες & έπιπλα

Οι επιφάνειες από γυαλί είναι η καλύτερη επιλογή για έξυπνα μικρά διαμερίσματα με μοντέρνο στυλ. Κλασικό παράδειγμα εφαρμογής των γυάλινων επιφανειών στο σπίτι είναι στα τραπεζάκια σαλονιού. Το τραπεζάκι σαλονιού τείνει να τοποθετείται στο κέντρο του χώρου με αποτέλεσμα το δωμάτιο να δείχνει μικρότερο. Αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα από την επιλογή ενός γυάλινου επίπλου που επιτρέπει την οπτική επαφή με το δάπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο.

idees-gia-exypna-mikra-diamerismata1

 

Πάσο κουζίνας σε θέση διαχωριστικού

Στις περιπτώσεις που το σαλόνι είναι ενιαίο με την κουζίνα προκύπτει η ανάγκη διαχωρισμού των δύο δωματίων. Η πιο συνήθης λύση είναι τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, σε ένα μικρό διαμέρισμα αυτή η επιλογή μπορεί να αντικατασταθεί από ένα λειτουργικό πάσο ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι που εύκολα μετατρέπεται σε μπαρ τοποθετώντας ψηλά σκαμπό.

idees-gia-exypna-mikra-diamerismata2 

Τραπεζαρία σε γωνιακό σημείο

Συνήθως, τα μικρά διαμερίσματα δεν διαθέτουν ξεχωριστό δωμάτιο για την τραπεζαρία, η οποία τείνει να τοποθετείται στην κουζίνα, το σαλόνι, ή ανάμεσα στα δύο δωμάτια, ανάλογα με τον σχεδιασμό του χώρου. Μία χρήσιμη συμβουλή είναι να τοποθετήσετε την τραπεζαρία σε γωνιακό σημείο, ή κοντά στον τοίχο, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμο χώρο.

idees-gia-exypna-mikra-diamerismata3

Μεγάλοι καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι απαραίτητο συστατικό για τη διακόσμηση μικρών χώρων, καθώς με την αντανάκλαση κάνουν το σπίτι να φαίνεται πιο μεγάλο.

idees-gia-exypna-mikra-diamerismata4

Ανοιγόμενα έπιπλα

Όταν σχεδιάζουμε τη διακόσμηση μιας μικρής κουζίνας, ή μπαλκονιού, συνηθίζεται να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στην πρακτικότητα, παρά στην πολυτέλεια. Η ίδια λογική αρκετές φορές πρέπει να ακολουθείται και στη διακόσμηση μικρών διαμερισμάτων. Τα ανοιγόμενα έπιπλα, όπως σπαστά τραπέζια και καρέκλες, είναι ιδανικά για εξοικονόμηση του χώρου, εύκολη μεταφορά και αποθήκευση.

idees-gia-exypna-mikra-diamerismata5

Ανοιχτά χρώματα στη διακόσμηση

Τα ανοιχτά χρώματα είναι απαραίτητοι σύμμαχοι στη διακόσμηση μικρών διαμερισμάτων. Κατά κανόνα, το ταβάνι σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού βάφεται λευκό, έτσι ώστε να αποκτά βάθος ο χώρος και να φωτίζεται όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Αλλά και για τις μεγάλες επιφάνειες, όπως τοίχους, έπιπλα, χαλιά και κουρτίνες, συστήνεται η χρήση ανοιχτών χρωμάτων. Χρώματα όπως το λευκό, το κρεμ, το μπεζ και το ανοιχτό γκρι, αλλά και οι παστέλ αποχρώσεις, συστήνονται ανεπιφύλακτα.

idees-gia-exypna-mikra-diamerismata6

Πηγή: Douleutaras.grhttps://www.kathimerini.gr/life/architecture/1089530/idees-gia-exypna-mikra-diamerismata/

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency